Au crezut ca aceasta fetita de 12 ani se marita cu un barbat ce i-ar fi putut fi bunic. Ce au aflat, insa, trecatorii socati

Ultima actualizare: 19-02-2016 07:10
nunta 12 ani

Trecatorii dintr-un oras din Liban au avut un soc atunci cand au vazut o fetita de 12 ani, imbracata in mireasa si care se pregatea sa se marite cu un barbat care i-ar fi putut fi bunic.

O fetita de 12 ani, machiata si imbracata in rochie de mireasa, langa un barbat mult mai in varsta, a atras atentia celor care treceau pe strada. O parte dintre ei s-au oprit, furiosi de ceea ce vad, crezand ca este vorba de o mireasa minora.

Dar, in scurt timp, misterul a fost elucidat: de fapt, cei doi filmau un clip dintr-o campanie cu scop caritabil, menita sa atraga atentia cu privire la situatia ingrijoratoare a tinerelor din Liban.

Clipul, postat pe internet, arata cum o fetita de 12 ani, imbracata in rochie de mireasa, pozeaza in fata fotografilor, langa un barbat care i-ar putea fi cel putin tata. Totul a fost aranjat sa para ca cei se casatoresc pe faleza.

Dar, din fericire, totul a fost organizat pentru o campania demarata de grupul KAFA - care inseamna "destul" in limba araba.

Clipul a reusit sa stranga 1.7 milioane de vizualizari si trage un semnal de alarma cu privire la situatia tinerelor fortate sa se marite de la varste fragede in tari ca Liban sau Siria.

Conform unui raport international, aproape 15 milioane de tinere din lumea intreaga sunt fortate sa se casatoreasca cu barbati in varsta, chiar si la varsta frageda de 8 sau 9 ani.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO