Arabia Saudita se pregateste sa decapiteze si sa crucifice in public un tanar de 21 de ani. Cum i-a ofensat pe oficiali

Ultima actualizare: 25-09-2015 07:02
Ali Al-Nimr

Un tanar activist din Arabia Saudita, care a fost condamnat la moarte anul trecut, a pierdut definitiv procesul si urmeaza acum sa fie executat prin decapitare, noteaza Le Figaro.
 

Ali Mohammed al-Nimr a fost arestat in 2012, pe vremea cand avea doar 17 ani, in provincia siita Qatif, si a fost acuzat de participarea la un protest anti-guvernamental si detinerea ilegala de arme de foc. Tanarul a negat ultima acuzatie, insa a recunoscut-o in cele din urma, dupa ce ar fi fost torturat de ofiterii politiei.

Potrivit unui raport al Amnesty International, al-Nimr a petrecut un timp intr-o inchisoare pentru minori, apoi a fost transferat intr-o inchisoare de maxima siguranta si condamnat la moarte in 2014.

Mai multe grupuri care lupta pentru drepturile omului au denuntat condamnarea abuziva a lui al-Nimr, iar pe retelele sociale au fost infiintate grupuri de sustinere pentru tanar.

Ali Mohammed al-Nimr provine dintr-o familie care s-a opus guvernului din Arabia Saudita. Unchiul sau, un seic, a fost si el condamnat la moarte in 2014, iar tatal lui Ali este un cunoscut activist politic.

Executia iminenta a tanarului a atras numeroase critici fata de numirea intr-o functie de conducere a Organizatiei Natiunilor Unite a unui ambasador din Arabia Saudita.

Data executiei nu a fost inca stabilita, insa obiceiul este ca, dupa decapitare, trupul condamnatului sa fie expus pe o cruce, in public.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO