Arabia Saudita, dispusa sa participe la operatiuni terestre in Siria impotriva Statului Islamic. "Suntem gata sa intervenim"

Ultima actualizare: 07-02-2016 07:01
Statul Islamic

Arabia Saudita este dispusa sa trimita trupe la sol in Siria pentru a lupta impotriva gruparii Stat Islamic (SI) daca coalitia internationala condusa de SUA decide sa lanseze astfel de operatiuni terestre.

"Regatul este gata sa participe la orice operatiuni terestre impotriva Stat Islamic pe care coalitia ar putea conveni sa le lanseze in Siria", a declarat generalul de brigada Ahmed Asseri, care este si purtatorul de cuvant al coalitiei conduse de Arabia Saudita in Yemen, intr-un interviu pentru postul saudit Al-Arabiya.

Asseri a precizat ca Arabia Saudita a fost un membru activ al coalitiei conduse de SUA care lupta impotriva SI in Siria din 2014, efectuand peste 190 de misiuni aeriene. El a spus ca tara sa crede ca pentru a castiga impotriva Stat Islamic coalitia trebuie sa combine operatiunile aeriene cu cele terestre.

"Daca exista un consens cu conducerea coalitiei, regatul este dispus sa participe la aceste eforturi, pentru ca noi credem ca operatiunile aeriene nu sunt solutia ideala si ca trebuie sa fie o combinatie de operatiuni aeriene si terestre", a mai afirmat Asseri.

Intrebat despre aceasta afirmatie la un briefing al Departamentului de Stat al SUA, purtatorul de cuvant John Kirby a spus ca coalitia sustine in general contributiile sporite ale partenerilor sai in lupta impotriva SI, dar a precizat ca nu are cunostinta despre o astfel de propunere. "Nu doresc sa comentez asupra acestui lucru pana cand nu vom avea sansa de a vedea declaratia", a spus el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO