Amestecul letal de heroina si fentanil care l-a ucis pe Hoffman a facut recent zeci de morti in SUA. Cum si-a trait ultima zi

×
Codul embed a fost copiat

Un martor a povestit politiei din New York ca actorul Philip Seymour Hoffman, mort duminica, in urma unui supradoze, ar fi platit doi barbati cu o suma mare de bani pe care a retras-o dintr-un bancomat, in apropiere de locuinta lui.

Ultima data cand a fost vazut in viata, Philip Seymour Hoffman si-ar fi cumparat droguri, scrie Huffington Post, relatand dezvaluirile unui martor. Actorul parea ca nu se simtea deloc bine in acele momente, potrivit acelui martor, citat de postul de televiziune Fox.

Actorul american, unul dintre cei mai respectati din generatia sa, a fost gasit decedat duminica, la varsta de 46 de ani, cu un ac de seringa infipt in bratul stang, in baia apartamentului sau din cartierul newyorkez Greenwich Village.

Presa americana afirma ca peste 50 de pliculete, dintre care unele contineau heroina, au fost gasite in apartamentul starului. Politia nu a confirmat aceasta cifra - in timp ce BBC afirma ca 70 astfel de pliculete au fost gasite in apartamentul actorului -, insa a declarat ca "testele preliminare" au confirmat faptul ca drogul gasit la fata locului era intr-adevar heroina.

Politia incearca acum sa refaca ultimele zile din viata actorului. Unele dintre pungil descoperite in apartament aveau inscriptionate niste logouri ( as de trefla, as de inima), pe care politia le va cerceta.

Citește și
Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour Hoffman, castigator al unui premiu Oscar in 2006, a fost gasit mort. Prima ipoteza: o supradoza de droguri
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Amestecul letal de heroina si fentanil a cauzat zeci de morti in ultimele luni in SUA

Politia a initiat deja o ancheta si il cauta pe furnizorul de droguri, in conditiile in care cateva zeci de decese au fost atribuite in ultimele saptamani unui amestec de heroina cu un analgezic puternic, Fentanil, in nord-estul Statelor Unite. Traficul cu acest drog a cunoscut o recrudescenta importanta, potrivit autoritatilor americane. Fentanilul este o substanta produsa pe cale sintetica din grupa analgezicelor opioide, folosit ca anestezic, narcotic si la tratamentul durerilor cronice, fiind eliberat doar pe retete speciale pentru substante narcotice.

Un prieten scenarist al starului, David Bar Katz, a telefonat serviciilor de urgente, duminica dimineata, dupa ce a ajuns in apartamentul actorului, intrucat acesta nu raspundea la telefon. Philip Seymour Hoffman se despartise de curand de partenera lui de viata, Mimi O'Donnell, cu care are trei copii, in varsta de 10 ani, 7 ani, respectiv 5 ani. Hoffman nu s-a prezentat la o intalnire programata duminica dimineata cu copiii sai.

Philip Seymour Hoffman, o lupta de doua decenii cu drogurile

Dupa problemele pe care le-a avut cu drogurile si cu alcoolul la varsta de 20 de ani, Philip Seymour Hoffman reusise sa invinga aceasta dependenta. In 2006, intr-un interviu acordat in emisiunea "60 Minutes" de pe postul CBS, actorul a spus ca nu mai consumase droguri de peste 23 de ani. Insa, anul trecut, actorul a dezvaluit site-ului TMZ.com ca a avut o recidiva in 2012, incepand sa ia medicamente, care l-au facut apoi sa consume din nou heroina. A urmat o cura de dezintoxicare de 10 zile, in mai 2013.

"L-am vazut saptamana trecuta, era sanatos si nu mai bause alcool, era din nou el insusi", a spus David Bar Kaz pentru The New York Times. "Credeam cu adevarat ca acel capitol era inchis".

Potrivit BBC, Julia Bolcer, purtatoare de cuvant a Biroului de medicina legala din New York, a spus ca nu cunoaste deocamdata data la care vor fi comunicate rezultatele examinarii post-mortem de luni. "La un anumit moment, vom efectua o serie de teste suplimentare", a adaugat ea.Autopsia ar putea explica motivele si felul in care Hoffman a murit, probabil la putin timp dupa ce s-a injectat cu heroina.

Printre drogurile gasite in apartamentul actorului se aflau si cateva pachetele marcate cu inscriptiile "Ace of Spades" si "Ace of Hearts". Acestea contin de obicei un amestec letal de heroina si fentanil - un analgezic opioid utilizat pentru a micsora durerile resimtite de pacientii diagnosticati cu cancer.
Cele doua denumiri se numara printre sutele de "branduri" folosite de distribuitorii de droguri pentru a-si marca produsele, insa ele nu au mai fost descoperite pe strazile din New York din anul 2008, potrivit CNN.Compusii letali pe care ii contin, din cauza carora li se mai spune si "Bud Ice", "Income Tax" si "Theraflu", au facut peste 100 de victime in Statele Unite in ultimul an.

Cu o silueta masiva si un chip rotund, Philip Seymour Hoffman, recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun actor in 2006, pentru interpretarea scriitorului Truman Capote in filmul "Capote", a fost unul dintre actorii cei mai discreti si mai apreciati din generatia sa, o valoare sigura a Hollywood-ului, dar si unul dintre "copiii rasfatati" ai cinema-ului independent.

Moartea lui neasteptata a intristat profund intreaga industrie cinematografica, iar numerosi reprezentanti ai acesteia au tinut sa ii aduca un ultim omagiu. Era si un foarte apreciat actor de teatru, iar Broadway-ul, celebrul cartier al teatrelor din New York, a anuntat, luni, ca va aduce la randul sau un ultim omagiu actorului, stingand luminile de pe fatadele teatrelor, timp de un minut, in cursul serii de miercuri.

Philip Seymour Hoffman a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul "Capote", in 2006, si a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria "cel mai bun actor in rol secundar", pentru prestatiile sale din filmele "Charlie Wilson's War" (2007), "Doubt" (2008) si "The Master" (2012).

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Philip Seymour Hoffman, o lupta de doua decenii cu drogurile. Ultimul omagiu in memoria actorului, pe Broadway
Philip Seymour Hoffman, o lupta de doua decenii cu drogurile. Ultimul omagiu in memoria actorului, pe Broadway

Toate luminile de pe Broadway, cartierul teatrelor din New York, se vor stinge miercuri seara, pentru a aduce un ultim omagiu actorului Philip Seymour Hoffman, care a murit duminica, la varsta de 46 de ani.

Philip Seymour Hoffman, castigator al unui premiu Oscar in 2006, a fost gasit mort. Prima ipoteza: o supradoza de droguri
Philip Seymour Hoffman, castigator al unui premiu Oscar in 2006, a fost gasit mort. Prima ipoteza: o supradoza de droguri

Actorul american Philip Seymour Hoffman a fost gasit mort, duminica, in apartamentul sau din New York, au declarat reprezentanti ai politiei americane, potrivit Wall Street Journal.

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.