Acesta este cel mai poluat loc de pe planeta, in acest moment: "E nevoie de masuri urgente". Scolile raman inchise 3 zile


Ultimul update: Joi 10 Noiembrie 2016 07:16
Data publicarii: Luni 07 Noiembrie 2016 11:25
Categorie: Stiri externe
New Delhi - Getty

Scolile din capitala Indiei vor fi inchise timp de trei zile, incepand de luni, din cauza unuia dintre cele mai grave episoade de poluare din ultimii ani, a anuntat duminica guvernul statului Delhi, citat de AFP.

"Sunt necesare masuri urgente pentru a rezolva aceasta problema", a declarat seful executivului din New Delhi, Arvind Kejriwal. "Toate santierele de constructii si demolari vor fi inchise timp de cinci zile, iar scolile vor ramane inchise in urmatoarele trei zile", a completat el, conform Agerpres.

In acest context, Kejriwal a cerut locuitorilor din capitala sa ramana in case si sa lucreze de la domiciliu in masura posibilului.

Nivelurile de poluare din oras au depasit limitele, din cauza fumului provocat de arderea miristilor, emisiilor generate de masini si uzine, la care se adauga scaderea temperaturii in termometre. Din cauza scaderii temperaturii, poluarea nu dispare, iar capitala ramane acoperita de un nor sufocant.

Actualul episod de poluare, mai noteaza AFP, a debutat odata cu festivitatile dedicate marii sarbatori hinduse Diwali in urma cu doua weekend-uri.

 

Conform CNN, acesta este cel mai poluar oras din lume, in care nu mai exista niciun stropd de aer necontaminat.

Guvernul a decis, de asemenea, inchiderea unei centrale electrice, intarirea masurilor impotriva incendiilor in depozitele de deseuri si stropirea cu apa a drumurilor pentru a impiedica ridicarea prafului.

De cateva cateva zile, Ambasada SUA, care detine echipament adecvat, a raportat niveluri periculoase de poluare pentru organism, chiar si pentru persoanele sanatoase.

In 2014, New Delhi s-a clasat pe primul loc intr-un top al celor mai poluate orase din lume realizat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), in parte din cauza celor aproape 10 milioane de vehicule care circula pe drumurile sal
 

Sursa: Agerpres

Nivelul de poluare in New Delhi a crescut brusc in timpul unui festival, din cauza artificiilor. Solutia autoritatilor
VIDEO PROTVPLUS.RO