Accident feroviar cu cel putin 11 morti in Pakistan. Un tren a intrat cu viteza in alta garnitura care stationa

Ultima actualizare: 06-11-2016 07:30
accident feriviar Pakistan

Doua trenuri de pasageri au intrat in coliziune joi dimineata intr-o gara din Karachi, important port in sudul Pakistanului, facand cel putin 11 morti si 50 de raniti, potrivit unui prim bilant al unor surse spitalicesti, conform AFP si Reuters.

Echipe de interventie dotate cu aparatura de taiere a metalului incearca sa descarcereze victimele aflate inca printre vagoanele dearaiate, sub privirile a zeci de trecatori, conform imaginilor difuzate de televiziune.

Accidentul s-a produs cand Zakria Express, care venea de la Multan, important oras in Pendjab (centrul tarii), a percutat Farid Express, care venise de la Lahore si stationa in gara Jumma Goth, in partea de est a Karachi.

"Nu cunoastem inca numarul exact al victimelor, dar in cele doua trenuri erau aproximativ 1.000 de pasageri" in momentul accidentului, a indicat pentru AFP Nasir Nazer, coordonator de district la municipalitatea din Karachi, adaugand ca au fost trimise masini si utilaje pentru a scoate oamenii prinsi sub vagoanele deraiate.

"Putem confirma moartea a 11 persoane, pentru moment, alte 50 fiind ranite", a indicat o purtatoare de cuvant a spitalului Jinnah din Karachi, Seemi Jamali.

Accidentele feroviare sunt frecvente in Pakistan, tara care a mostenit din trecutul sau colonial sub dominatie britanica o vasta retea de cale ferata, prost intretinuta si invechita in prezent. In septembrie, patru persoane si-au pierdut viata si alte 100 au fost ranite in coliziunea dintre doua trenuri in orasul Multan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO