O nouă ediție iBani. Sfaturi şi explicaţii despre bitcoin şi celelalte criptomonede

Dată publicare: 23-03-2021 12:27
Dată actualizare: 23-03-2021 14:22


După ce bitcoin, moneda virtuală cea mai cunoscută, a depăşit pragul de 60.000 de dolari pentru o unitate, valoarea a scăzut astăzi din nou până la nivelul de 53.000 de dolari, similar cu cel de la începutul lunii.

Bitcoin este lider detaşat în piaţă, însă cei care investesc îşi îndreaptă tot mai mult atenţia şi către alte monede virtuale. Sunt peste 8.800 în total, iar bitcoin reprezintă acum mai puţin 60% din totalul tranzacţiilor.

George Rotariu, managerul unei platforme de tranzacționare: „Din punctul meu de vedere, aceste noi proiecte care apar, monezi mai mici apărute pe piaţă, pot fi utilizate în termeni speculativi, pe termen scurt. Unele dintre ele, nu ştiu cât de sigure sunt, pentru că ele trebuie să îşi demonstreze utilitatea. Au un comision de tranzacţionare mult mai mic şi într-adevăr şi viteză mai rapidă. Bitcoin-ul este pur şi simplu un activ pentru a investi pe termen lung. Eu văd bitcoin în paralel cu orice altă criptomonedă. Şi o văd ca monedă de referinţă, cum este aurul”.

George Rotariu, reprezentantul unei platforme de tranzacţionare, a fost invitatul colegei noastre Ştefana Todica, la iBani. Puteţi urmări emisiunea, în această seară de la ora 20.30, pe site-ul nostru stirileprotv.ro, cu sfaturi şi explicaţii pe înţelesul tuturor despre bitcoin şi celelalte criptomonede.