Carnea roșie și lactatele s-ar putea scumpi cu până la 60%. Noul plan al Băncii Mondiale pentru reducerea poluării
Carnea roșie și lactatele să fie mai scumpe, iar puiul, legumele și fructele - mai ieftine! Așa sună noul plan al Băncii Mondiale pentru reducerea emisiilor de carbon, în sistemul agroalimentar.
Iar regândirea sistemului de subvenții s-ar reflecta în creșterea prețurile la raft chiar și cu 60 de procente la anumite produse.
Prin noul raport publicat, creditorul financiar internațional propune reducerea subvențiilor pentru producătorii de carne roșie, considerați mari poluatori, și relocarea sumelor către producătorii de fructe, legume, dar și către crescătorii de păsări, domenii considerate mai prietenoase cu mediul.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sistemul alimentar este responsabil pentru o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră.
Potrivit raportului, țările ar trebui să acorde anual 260 de miliarde de dolari pentru alternativele mai puțin poluante, adică de 18 ori mai mult decât acum.