Carnea de miel, mai scumpă în acest an. Explicaţiile ciobanilor

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Anul acesta mieii de Paşte sunt mai mici şi mai scumpi.

Primii miei au apărut încă de marţi în piaţa din Târgu Mureş. Cum duminică se sărbătoreşte Paştele Catolic oamenii au venit pregătiţi să cumpere carne, însă au găsit preţuri mai mari decât în anii trecuti- la piaţă un kilogram de carne costă 12 lei kilogramul pentru animalul în viu, iar la carmangerie preţul cărnii de miel începe de la 26 de lei.

Crescătorii se plâng ca, faţă de cheltuielile cu turmă şi îngrijirea animalelor, preţul de acum este mult prea mic.

"Nu sunt prea mari din cauza iernii, primăvara a venit aşa cum o venit cu frig cu ploi şi nu au avut timp să meargă afară la păşune, să meargă oile la iarbă, au fost închise. Costurile au fost mai mari, iernatul mai greu", spune un cioban.

Cumpărătorii cam stau pe gânduri, dar ciobanii se aşteaptă ca numărul celor ce îşi doresc, după tradiţie, să aibă pe masa de sărbătoare friptură, borş de miel sau stufat - o să crească.

Sunt şi cumpărători, care vor să trimită din timp bunătăţi româneşti, copiilor stabiliţi în străinătate. Carnea de miel sacrificat porneşte anul acesta de la 26 de lei kilogramul, spre sfârşitul săptămânii însă va mai scădea chiar până la 22 de lei, spun crescătorii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO