Seful serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, judecat in libertate

Ultima actualizare: 16-10-2012 15:46
Seful serviciului tehnic de la Maternitatea Giules...
Seful serviciului tehnic de la Maternitatea Giules...

Judecatoria Sectorului 6 a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a sefului serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima.

Aceeasi instanta care a decis ca asistenta de la maternitatea Giulesti sa intre in celula a hotarat vineri seara ca seful serviciului tehnic sa redevina liber. Vasile Dima a parasit arestul dupa 24 de ore petrecute in spatele gratiilor, cu ordonanta de retinere.

Asta desi procurorii au cerut sa ramana inchis pentru ca ei il considera principalul responsabil pentru incendiul de la reanimare.

Decizia a fost luata de magistratul judecatoriei sectorului 6, la capatul unui proces in care functionarul de 69 de ani a spus ca este un om bolnav, care nu poate suporta regimul de detentie.

Cat despre excplicatiile legate de acuzatiile ce ii sunt aduse de procurori, acestea ar fi lipsit cu desavarsire. Vorbim despre nevoia tuturor de a stii de ce omul platit pentru asa ceva, nici nu a verificat instalatiile improvoizate care au adus iadul in sectia de terapie intensiva, cu atat mai putin nu le-a schimbat. Iar in ceea ce priveste instruirea personalului pentru a preveni incendiile si pentru a evacua lumea in cazul unui asemenea incident, ei bine, si acestea au lipsit din preocuparile sefului de la Giulesti.


Oricum, procurorii au facut recurs si spera ca Vasile Dima sa ajunga din nou dupa gratii printr-o decizie a tribunalului

Dima era seful serviciului tehnic al Spitalului Panait Sarbu si ca atare trebuia sa intretina si sa repare toate echipamentele si instalatiile din maternitate. De asemenea, omul era si seful formatiei civile de pompieri, adica cel care trebuia sa instruiasca personalul cu privire la procedurile ce trebui urmate daca izbucneste un foc. Tot el trebuia sa faca si revizia hidrantilor si a altor echipamente folosite la stingerea flacarilor.

Procurorii spun ca nu si-a facut treaba, ca nu a facut controale ori verificari. Nici documente nu a putut prezenta domnul Dima. Despre cat de bine a pregatit oamenii pentru un incendiu, anchetatorii si-au dat poate seama si din reactia cadrelor medicale in acele momente.

"Parca au asteptat sa venim noi, e important sa nu lasam viata unor copii la voia intamplarii... de ce nu a intervenit nimeni ...nu stiu si nici nu vreau sa ii intreb", declara pe 17 august pompierul Cristi Valcu.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO