Incendiu in curtea rafinariei Lukoil de la Ploiesti!

Dată publicare: 12-09-2010 00:00
Dată actualizare: 23-07-2012 06:08


Focul a vrut parca sa urce pana la cer sambata seara cand a tasnit prin acoperisul unei cladiri de 10 etaje, din curtea rafinariei Lukoil de la Ploiesti.

ISU Prahova a intervenit cu 14 autospeciale si doua autoscari pentru limitarea si lichidarea unui incendiu care s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 500 metri patrati hidroizolatie la ultimul nivel al constructiei CET. Nu s-au inregistrat victime.
col. Nicolae Popescu, ISU Prahova
Impotriva incendiului care inghitise o suprafata de 500 de metri patrati, 100 de pompieri si-au unit puterile.

Pompierii au luptat contra cronometru cu focul care ameninta rezervoarele cu combustibil din apropiere. Aproape doua ore le-a luat sa stinga si ultima scanteie. In prima faza, au limitat focul izbucnit la etajul al optulea al sediului CET Energogaz. Din cauza ca flacarile ajusesera totusi pana la ultimul etaj, pompierii au fost obligati sa decoperteze acoperisul.

Cladirea este noua si urma sa fie pusa in functiune in scurt timp. Imobilul este dotat cu sisteme de stingere care s-au declansat imediat, insa acestea nu au fost suficiente. Au intervenit primii pompierii rafinariei si, ulterior, au venit cei de la ISU Prahova. Nu a fost necesara evacuarea muncitorilor rafinariei in curtea careia este cladirea unde a izbucnit incendiul.

Anchetatorii spun ca e inca prea devreme pentru a stabili cauza. Iau in calcul o scanteie de la aparatele de sudura folosite in acel moment in cladire.


VIDEO PROTVPLUS.RO