Noua sanctiune pe care primariile le-au pregatit-o soferilor. Amenda pe care o primesc daca isi pun afise in geamul masinii

Ultima actualizare: 04-07-2015 07:31

De cand ridicarea masinilor parcate neregulamentar a fost interzisa in Capitala, primarii de sector au la indemana alta solutie pentru a strange bani la buget.

Ii amendeaza pe soferii care au afise de vanzare postate in geamurile masinilor parcate pe strada sau pe trotuare. Ei nu au voie sa le parcheze pe spatiul public, ci doar in targurile auto sau parcarea platita.

Soferii care nu au locuri de parcare, dar isi lasa masinile pe domeniul public si au in geam afise de vanzare, vor fi amendati de Politia Locala. Hoatararea a fost data de consiliile locale din mai multe primarii de sector din Capitala.

Modelul Bucurestiului a fost urmat si de mai multe primarii din tara, care au adoptat aceeasi decizie. Masinile cu anunturi de vanzare in geam sunt fotografiate, ca proba, iar soferul gaseste o somatie in parbriz. Daca ia masina de acolo in 24 de ore sau ii scoate afisul, scapa de amenda. Altfel, va trebui sa plateasca intre 500 si 1000 de lei. Unii considera acesta masura abuziva, altii sunt de acord cu ea.

Sofer: "E ilegala treaba asta, ce inseamna asta? Am dreptul sa parchez orunde vreau eu pe domeniul public si sa pun ce vreau eu pe ea, si mai ales ca nu e pe exterior e in interiorul masinii."

Pieton: "Nu sunt de acord cu tampeniile astea. Sa o vanda acolo la targul de masini, nu pe strada, e urat."

Au fost si soferi care au incercat sa scape de amenzi, scotand numerele de inmatriculare. Dar unele masini au seria trecuta pe parbriz, asa ca pot fi identificati proprietarii.

In ultima luna, Primaria Sectorului 6 a strans la buget din aceste amenzi 8500 de lei si aproape 200 de soferi au fost somati sa isi dea jos afisele de pe masini.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO