Motocicletele, tot mai căutate în România: „Această pasiune se transmite, este ca o epidemie”

13-09-2020 07:19


Senzațiile tari, pe două roți, atrag din ce în ce mai mulți români.

Așa se face că în prima jumătate a acestui an, de la o lună la alta, motocicletele au fost din ce în ce mai căutate.

La o paradă organizată la Târgu Mureș s-au înscris inițial cinci sute de participanți, dar în final, la linia de start, s-au așezat peste două mii.

La competiția din acest an de la Târgu Mureș, la linia de start s-au prezentat de cinci ori mai mulți participanți decât se așteptau organizatorii. Pe lângă casca de protecție, nu a lipsit nici masca sanitară, pentru a atrage atenția asupra perioadei dificile pe care o traversăm.

Motociclist: „Vrem să dăm un exemplu.”

Mureșan Alin, participant: „E un mod de a-ți exprima libertatea și a te simți în aer curat și relaxat.”

Paul Ungureanu, participant: „Segmentul moto este în creștere, este un domeniu de activitate prin care te urci pe motocicletă și pleci cât mai departe de mulțime, astfel ești în siguranță.”

În ultima vreme tot mai multe doamne și domnișoare sunt atrase de vehiculele pe două roți, deși unele preferă locul de pasager.

Femeie: „Mie de mică mi a plăcut. Unchiul avea motor și mă ducea și pe mine. Am dat și de un soț cu motor. E libertate. Când mergi uiți de toate, te relaxezi.”

Femeie: „Îmi place foarte mult, mergem împreună. Această pasiune se transmite. Virusul de motocilist este ca o epidemie, de când începe e greu să te lași.”

Thomas Moldovan, organizator: „Lumea așteaptă genul acesta de activități și vrem cu această ocazie să demonstrăm că motocicliștii sunt foarte civilizați. E adevărat, suntem într-o perioadă dificilă de aceea și sloganul a fost adaptat. Sloganul este anul acesta „virusul există, poartă masca, poartă cască.”

VIDEO PROTVPLUS.RO