Elena Udrea a fost plasata in AREST la DOMICILIU. Fostul ministru a parasit inchisoarea dupa o saptamana

Ultima actualizare: 20-02-2015 07:10

Elena Udrea a fost plasata in arest la domiciliu, dupa o decizie, definitiva, data marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a judecat contestatia deputatei la arestarea preventiva dispusa in 11 februarie in dosarul "Microsoft".

Elena Udrea a parasit deja inchisoarea, dupa un arest de doar o saptamana. "N-as vrea sa spun nimic la momentul acesta. Probabil ca voi merge maine in Parlament", a spus Udrea, la iesirea din inchisoare.

In jurul orei 20 si 20 de minute, Elena Udrea a iesit din arestul Politiei Capitalei. Mama sa o astepta in masina si a imbratisat-o. Elena Udrea s-a indreptat mai intai spre sectia 2 politie, ca sa fie luata in evidenta, asa cum cere legea. Apoi s-a oprit acasa.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie sa vorbeasca cu Dorin Cocos, Dinu Pescariu si cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, in mod direct sau indirect, si nici sa divulge sau sa redea in presa sau pe retelele sociale informatii din cauza penala.

Instanta ii atrage atentia ca in caz de incalcare a oricareia dintre aceste obligatii, se poate dispune din nou arestarea ei preventiva. Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie - 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenta, in legatura cu denuntul lui Dinu Pescariu.

Fostul ministru Elena Udrea se afla in arest din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul Microsoft.

Procurorii DNA sunt pregatiti sa ceara din nou arestarea ei - de aceasta data in dosarul Gala Bute. In total, ar fi 8 cereri de incuviintare a cererii de arest preventiv si de incepere a urmaririi penale.

Elena Udrea a fost arestata pentru 30 de zile, pe 11 februarie 2015, de instanta suprema in dosarul Microsoft, insa ea a contestat decizia. In urma repartizarii aleatorii s-a stabilit ca cererea fostului ministru sa fie analizata marti.

Elena Udrea se afla in arest din seara zilei de 10 februarie 2015, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata pentru 30 de zile prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul Microsoft.

DNA a primit aviz de la Camera Deputatilor si pentru arestarea deputatului PMP in dosarul Gala Bute. DNA mai cere un aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a Elenei Udrea, pentru trei noi fapte de luare de mita, in dosarul Gala Bute.

In dosarul Microsoft, Udrea este acuzata de trei fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si de spalare de bani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!