Dosarul Microsoft. Omul de afaceri Dinu Pescariu, audiat la Directia Nationala Anticoruptie

DNA

Omul de afaceri Dinu Pescariu este audiat la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul "Microsoft".

El este cel care a formulat un denunt in acest caz, in legatura cu faptul ca Elena Udrea i-ar fi cerut 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

Dinu Pescariu a ajuns la DNA in jurul orei 13.45.

In dosarul "Microsoft", Elena Udrea este in arest din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata pentru 30 de zile prin decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie. Decizia a fost contestata de Elena Udrea si va fi judecata marti de ICCJ, care va hotari daca aceasta ramane in arest sau va fi pusa in libertate.

CITITI SI: DNA cere un nou aviz pentru arestarea Elenei Udrea. In premiera in Romania, ea ar putea ajunge in Parlament cu catuse

Citește și
Elena Udrea - cover
Cine a facut denuntul la DNA impotriva Elenei Udrea, in dosarul Microsoft. Procurorii au dezvaluit numele omului de afaceri

Udrea este acuzata, in dosarul "Microsoft", de trei fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro. Procurorii o mai acuza si de spalare de bani (in forma dobandirii si utilizarii de bunuri cunoscand ca provin din infractiuni), si fals in declaratii de avere.

Potrivit anchetatorilor, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societatii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Gabriel Marin a facut un denunt la DNA, aratand ca i-a platit lui Dorin Cocos prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

La randul sau, Dinu Pescariu, vizat in dosarul "Microsoft", a denuntat-o pe Udrea, aratand ca aceasta i-a cerut 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

"La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu-Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevetia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 - februarie 2014", potrivit procurorilor.

Anchetatorii sustin ca aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont si inscrisuri olografe ridicate la perchezitii, in care sunt indicate sume de bani platite.

Camera Deputatilor a incuviintat, in 9 februarie, urmarirea penala si arestarea preventiva a Elenei Udrea.

Dorin Cocos este arestat preventiv in dosarul Microsoft, alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe stefan. in arest preventiv au fost, pana in 25 ianuarie, si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, acestia fiind in prezent in arest la domiciliu.

Citește și...
De ce a fost nevoie ca Elena Udrea sa fie arestata preventiv pentru 30 de zile. Ce scrie in motivatia judecatorilor
De ce a fost nevoie ca Elena Udrea sa fie arestata preventiv pentru 30 de zile. Ce scrie in motivatia judecatorilor

"Elena Udrea a fost arestata preventiv pentru ca acuzatia de trafic de influenta in favoarea lui Dinu Pescariu este foarte grava, iar lasarea in libertate a fostului ministru ar fi perceputa de opinia publica drept o dovada de disolutie a autoritatii."

Cine a facut denuntul la DNA impotriva Elenei Udrea, in dosarul Microsoft. Procurorii au dezvaluit numele omului de afaceri
Cine a facut denuntul la DNA impotriva Elenei Udrea, in dosarul Microsoft. Procurorii au dezvaluit numele omului de afaceri

In referatul in care procurorii cer arestarea deputatului Elena Udrea, se arata ca fostul ministru a fost denuntata la DNA de un om de afaceri.

Recomandări
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Peste 8.700 de morți și 40.000 de răniți
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Peste 8.700 de morți și 40.000 de răniți

Bilanțul negru al cutremurului devastator din Turcia și Siria continuă să crească. Sunt aproape 8.000 de morți și 40.000 de răniți, dar cifrele se actualizează de la o oră la alta.

Imagini halucinante. Un director al DSP Arad a folosit un dispozitiv cu electroșocuri la muncă:
Imagini halucinante. Un director al DSP Arad a folosit un dispozitiv cu electroșocuri la muncă: "Vai m-ai curentat!"

Scene incredibile s-au petrecut în sediul Direcției de Sănătate Publică din Arad. Directorul economic al instituției a venit la muncă înarmat cu un spray paralizant și cu un dispozitiv cu electroșocuri.

Turcii prinși sub dărâmături au intrat pe rețelele de socializare să ceară ajutor. Mesajele disperate postate. VIDEO
Turcii prinși sub dărâmături au intrat pe rețelele de socializare să ceară ajutor. Mesajele disperate postate. VIDEO

Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit 8.300. Peste 40.000 de oameni au fost răniți. Iar bilanțul crește rapid.