Zeci de oameni din Zlatna au ramas fara banii depusi la CEC, dupa ce doua angajate i-au furat

Dată publicare: 15-06-2017 13:16
Dată actualizare: 18-06-2017 07:21


Zeci de oameni s-au strans joi in fata CEC Zlatna, din judetul Alba, pentru ca de aproape un an nu si-au recuperat banii pe care i-au depus in conturile bancii si pe care doua surori angajate la sucursala i-au furat.

Aproximativ 2 milioane de euro au disparut din conturile a 300 de clienti. Unii dintre ei au fost deja despagubiti, dar lucrurile s-au complicat pentru ceilalti, caci nu au toate actele in regula. Cele doua angajate sunt banuite ca au incasat banii oamenilor, dar nu i-au operat in sistem. Una dintre surori este in arest preventiv, cealalta e cercetata in libertate.

Mai bine de jumatate dintre pagubiti si-au primit banii inapoi, insa altii inca asteapta sa intre in posesia sumelor. Au chitante care dovedesc faptul ca au depus bani in conturi, insa aceste sume nu se regasesc in sistem.

Un domn sustine ca a avut in cont peste 200.000 de lei, insa CEC i-a platit doar 40.000 de lei. Restul sumei - spune omul - n-ar mai intra in evidentele bancii.

Aurel Epure, pagubit: "Am dus banii, am luat chitanta, am vazut ca are stampila, dar uite ca nu ne dau banii. Ne spun ca nu sunt bune actele."

Reprezentantii CEC Bank spun ca oamenii isi vor primi banii doar daca o instanta judecatoreasca va decide acest lucru.
Dar pagubitii trebuie sa se demonstreze ca banii au intrat in depozite.

Cristian Nae, director CEC Bank: "Din acesti 300 de clienti, mai mult de jumatate nu au primit sumele solicitate."

In paralel, continua si procesul celor doua surori acuzate ca timp de 11 ani au sustras bani din conturile clientilor CEC.

Tags: cec, clienti, bani,


VIDEO PROTVPLUS.RO