Vreme noroasa in aproape toata tara. Ploi si ninsori in majoritatea regiunilor, insa maximele ajung si la 14 grade

14-03-2015 08:42


vant si ploaie

Astazi, 14 martie, norii vor fi numerosi. In sudul tarii va ploua catre seara, la munte vor predomina ninsorile, iar in rest vor fi ploi sporadice. Maximele termice se vor situa intre 6 si 14 grade.

Incepem cu Dobrogea si Baraganul. Pe aici vor fi innorari, ar putea sa cada cativa stropi de ploaie, dar vom zari si soarele pentru scurte momente. Vantul va prinde putere, iar temperaturile vor urca pana la 12...13 grade.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea vreme cam mohorata, dar ploile vor aparea cu totul izolat si asta se va intampla dupa lasarea noptii. Temperaturile vor ajunge si aici la 12, poate 13 grade- valori usor mai ridicate decat ar fi normal la mijlocul lunii martie.

In jumatatea nordica a Moldovei cerul va fi plin de nori. Vor veni cateva ploi slabe, pe zone restranse, iar la munte precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare. In nordul extrem temperaturile vor fi mai modeste; in rest se vor inregistra pana la 11...12 grade.

Si in nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea multi nori si cateva ploi din loc in loc, dar sunt sanse sa zarim trecator si soarele. Vantul nu pune probleme, iar temperaturile cresc usor fata de ieri.

In vestul tarii, innorarile persista si va ploua pe parcursul zilei, insa vorbim despre ploi slabe, ce vor veni pe suprafete destul de mici. Dupa pranz termometrele vor indica pana la 11...12 grade Celsius.

In centrul Romaniei se incalzeste usor, asa ca maximele vor atinge si depasi 10 grade aproape peste tot. Precipitatiile vor fi putine si vorbim despre lapovita sau ninsoare la munte si ploi slabe in rest. Vantul va sufla mai tare pe crestele Carpatilor.

In sud-vest cerul va fi innorat intreaga zi si va ploua, indeosebi spre seara si in cursul noptii. Vantul nu va exagera, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, vor ajunge la 11...12 grade.

Aceeasi situatie si in tinuturile sudice: multi nori si ploi pe inserat si dupa lasarea noptii. Vantul va sufla cel mult moderat, iar regimul termic va fi destul de placuta, cu maxime de 11...12 grade Celsius.

In Bucuresti norii se inmultesc treptat, iar la apropierea noptii ploile vor ajunge si aici. Vantul va fi putin mai activ; maxima se va situa in jurul valorii de 12 grade, iar maine dimineata termometrele vor indica 4...5 grade. Presiunea atmosferica are o valoare aproape normala si continua sa creasca usor.

La munte atmosfera va fi cam mohorata si vor cadea precipitatii, indeosebi sub forma de ninsoare, dar pe suprafete destul de mici. Vantul va avea unele porniri in zona crestelor, iar maximele din statiuni le vor depasi usor pe cele inregistrate ieri. Astazi norii vor fi numerosi; in sudul tarii va ploua catre seara; la munte vor predomina ninsorile; in rest vor fi ploi sporadice. Maximele termice se vor situa intre 6 si 14 grade.

Duminica, cerul va fi plin de nori in sud si in est, pe unde va ploua slab sau va burnita.

Luni, vor fi ceva innorari si ar putea sa ploua izolat in sud-vest; in rest vom avea timp frumos.

Marti, asteptam atmosfera insorita aproape peste tot. Doar in sud-est se-aduna norii si in cursul noptii vor cadea precipitatii slabe. Va fi mai cald decat ar fi normal in cea mai mare parte a tarii, iar marti temperaturile vor scadea in sud-est.

Sursa: Pro TV

Tags: meteo, prognoza, vremea, anm,

VIDEO PROTVPLUS.RO