VIDEO. Polițiști din Buzău, acuzați că au bătut un tânăr întors din Italia care nu a respectat izolarea

29-05-2020 21:38


politisti

Un tânăr întors recent din Italia susține că a fost bătut de oamenii legii din comuna Pârcov, după ce a fost zărit conducând prin sat, departe de domiciliului în care era obligat să stea în izolare, scrie stiridebuzau.

Momentul imobilizării lui Florin Stoian a fost înregistrat cu telefonul de fratele mai mic al tânărului. Filmulețul se încheie în momentul în care unul dintre agenți înfige mâna în telefon.

Polițistul care apare în ultimele cadre este acuzat că a luat telefonul mobil la post și i l-a înapoiat proprietarului abia după ce l-a obligat pe acesta să șteargă înregistrarea din memorie. Fișerul video nu s-a șters însă permanent.

Tânărul încătușat de polițiștii din Pârscov are 34 de ani și locuiește în satul Brătilești, comuna Brăești. După ce a revenit acasă, din Italia, trebuia să stea în autoizolare timp de două săptămâni. A părăsit însă perimetrul de izolare pentru a merge cu mașina în comuna Pârscov. 

”S-a întors pe data de 25 din Italia, trebuia sa rămână în carantină acasă timp de 14 zile dar el fiind singur a ieșit sa facă câteva cumpărături. Luni, în jurul orei 17.00, poliția l-a urmărit și în loc să-i dea o amendă, după regulament, l-au dus la secția Pârscov unde l-au bătut”, a declarat Manuela Hornea, sora bărbatului pentru stiridebuzau. 

După ce a fost ținut câteva zeci de minute în sediul poliției comunale, Florin Stoian a fost preluat de o ambulanță și dus mai întâi la un centru de carantină din Sărata Monteoru, unde a fost respins pentru că acuza dureri la picioare și coloana vertebrală, apoi la Spitalul de psihiatrie Săpoca. În cele din urmă, a ajuns la Urgențele spitalului județean Buzău. Ulterior, a fost transferat la Boli Infecțioase, fiind suspect de Covid-19.

”L-a dus cu ambulanța la spitalul Săpoca dar acolo nu l-au primit, bineînțeles, după ce l-au văzut bătut și l-au dus la Urgențe, în Buzău. A ajuns la spital cu fractură de picior și trei coaste rupte. Fratele meu a greșit că a ieșit dar nu merita să-l omoare cu bătaia. Polițiștii nu aveau nicio măsură de protecție, în condițiile în care fratele meu avea masca în mână, după cum se vede și în filmuleț. Este un abuz și îi vom acționa în judecată”, acuză Manuela Hornea, sora lui Florin.

Sursa: Stiri de Buzău

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57