Vicepreşedintele Indiei, Venkaiah M. Naidu, a fost primit de preşedintele Iohannis

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 19 Septembrie 2018 07:25
Categorie: Actualitate

Vicepreşedintele Republicii India, Venkaiah M. Naidu, a fost întâmpinat miercuri, în holul de onoare al Palatului Cotroceni, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Întâlnirea celor doi oficiali a fost urmată de convorbiri tete-a-tete, de convorbiri oficiale, precum şi de o declaraţie de presă comună.

Vicepreşedintele Republicii India, Venkaiah M. Naidu, a anunţat miercuri că în România urmează să fie organizate ateliere cu participarea unor experţi ayurveda, având în vedere interesul crescut al populaţiei pentru medicina tradiţională indiană. 

"India se bucură să transmită în continuare tradiţia milenară a yoga şi în ţara dumneavoastră. Yoga este sistemul medical tradiţional al Indiei şi, având în vedere interesul crescut al populaţiei române pentru ayurveda, am decis să lansăm informaţii despre ayurveda, aşadar să diseminăm informaţii despre ayurveda, să organizăm ateliere cu participarea experţilor, pentru a atinge scopuri curative, preventive şi a pune în beneficiul populaţiei române toate avantajele tradiţiei ayurveda", a arătat el în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni alături de preşedintele Klaus Iohannis.

Venkaiah M. Naidu a apreciat că împlinirea a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi India este un moment oportun pentru intensificarea legăturilor bilaterale.

"Avem valori comune de democraţie şi relaţii foarte strânse între guvernele ţărilor noastre, care sunt parteneri responsabili, care asigură stabilitatea şi securitatea în regiunile noastre", a declarat el, potrivit Agerpres.

Vicepreşedintele indian a mai precizat că discuţiile dintre cele două delegaţii au fost "foarte productive şi pline de sens". El a vorbit de asemenea despre dorinţa comună a celor două ţări de a intensifica parteneriatul extins în diverse domenii, menţionând ştiinţa şi tehnologia sau cultura.

"Prin intensificarea investiţiilor şi comerţului dintre cele două ţări, a relaţiilor din domenii precum infrastructura, logistica, agricultura, turismul, farmaceutica, tehnologia informaţiilor, nu putem avea decât beneficii de ambele părţi. Toate târgurile economice organizate între cele două ţări sunt orientate în acelaşi sens", a spus el.

Oficialul indian a salutat faptul că preşedintele Iohannis susţine continuarea acordurilor comerciale dintre România şi India. El a mai precizat că în urma discuţiilor de miercuri a reieşit faptul că cele două părţi au puncte de vedere comune cu privire la temele de actualitate.

"Într-adevăr, alte forumuri multilaterale şi cel al Naţiunilor Unite sunt ocazia potrivită pentru a lupta împotriva terorismului şi pentru a dezvolta securitatea mondială. India este membru în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite şi în această calitate împărtăşim toate valorile mondiale şi ne bucurăm de sprijinul de valoare al României, şi grupul de discuţii în materie nucleară este de asemenea apreciat. Noi, la rândul nostru, sprijinim cauza României în rolul pe care îl are în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite. Toate aceste eforturi comune pentru a combate terorismul sunt continuate. Mulţumim României pentru sprijinul constant acordat Indiei, prin convenţiile şi tratatele în domeniul tehnologiei informaţiilor", a mai spus oficialul indian.

Totodată, şi-a exprimat convingerea că România îşi va duce la bun sfârşit "cu succes" mandatul la Preşedinţia Consiliului UE.

"India este un prieten cu tradiţie al României şi suntem nerăbdători să intensificăm relaţiile de cooperare şi prietenie transfrontaliere şi ca ţările noastre să coopereze cu succes pe viitor", a adăugat el.

Venkaiah M. Naidu, aflat în vizită în România în perioada 18-20 septembrie, a avut în cursul dimineţii de miercuri întâlniri cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi cel al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

În cadrul întrevederii cu premierul Viorica Dăncilă, care va avea loc la Palatul Victoria, cei doi oficiali vor semna Memorandumul de Înţelegere între Guvernele României şi Republicii India de cooperare în domeniul turismului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO
viscol
Cod Portocaliu: zeci de localităţi fără curent în Timiş, incendii, copaci căzuţi pe maşini
Primarul care deszăpezeşte singur comuna pentru că nu-şi permite un angajat
Peste 350 de călători, blocaţi în trenuri din cauza codului portocaliu
INFOTRAFIC. Starea drumurilor, 16 decembrie. Se circulă în condiţii de iarnă
IT-iştii care au primit scrisorile lui Moş Crăciun. Ce au făcut după ce le-au citit
Întârzieri uriaşe la trenuri. Ce le dă CFR pasagerilor care aşteaptă în frig
jaf botosani
Vârstnici bătuți și legați de 2 indivizi, în Botoșani. Poliția încă îi caută
Codul Portocaliu a făcut victime în ţară. Multe sate riscă să fie îngropate în nămeţi
Un autocar cu 29 de pasageri a ajuns într-un șanț, în județul Olt. VIDEO
Târguri de design contemporan, în Capitală. Ce și-a cumpărat Simona Halep
Un tren în care se aflau 20 de persoane, blocat între stații, în Caraș-Severin
Pesta porcină a ajuns și în satul Fierbinți, cu 5 zile înainte de Ignat