Prima reacție a bărbatului care a incendiat o tânără de 17 ani. Cum își explică gestul

×
Codul embed a fost copiat

Parchetul General cere verificări la procuratura din Vânju Mare, după ce o adolescentă de 17 ani din Mehedinți a depus acolo o plângere pentru viol împotriva unui individ care ulterior i-a dat foc.

Ancheta trebuie să stabilească de ce procurorul care a preluat cazul nu a dispus reținerea suspectului, având în vedere trecutul acestuia.

Bărbatul fusese eliberat condiționat anul trecut, după 26 de ani de închisoare. În 1994 a fost condamnat pe viață pentru că a luat cinci vieți. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Cum își explică gestul bărbatul eliberat condiționat

 

Tânăra de 17 ani din Mehedinți - incendiată de Ion Turnagiu - este conectată la aparate în Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Citește și
fata incendiata
Fratele fetei care a fost incendiată povestește îngrozit: Mi-a spus că merită să ardă
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Are arsuri pe 90% din suprafață corpului și doctorii au operat-o luni pentru a doua oară. Spun că starea ei este stabilă, dar deocamdată se feresc să vorbească despre șansele ei de supraviețuire.

Individul care aproape a ucis-o nu a contestat decizia prin care a fost arestat preventiv.

Ștefan Cercel, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți: „A spus că nu își explică de ce a săvârșit această faptă, însă îi pare tare rău. Din modalitatea de comitere a faptei rezultă cu certitudine că a premeditat-o, pentru altfel nu mergea cu benzină la locul faptei.”

Noi detalii din trecutul lui Ion Turnagiu

 

Între timp, din trecutul lui Ion Turganiu au apărut noi detalii care dau fiori. Avea 18 ani când a ucis patru oameni, între care și o gravidă.

Prima lui victimă a fost o femeie de 20 de ani din Timiș, însărcinată, care avea și o fată de un an și 3 luni. Tânăra l-a surpins în locuință în timp ce încerca să fure 80.000 de lei vechi dintr-un dulap închis cu lacăt. Un topor a fost arma crimei.

Doina Ciuraru, mama tinerei omorâte: „Mi-a omorât fata. Fata mea a fost gravidă. El a fost la lucrat cu soțul fetei și copilul meu. A intrat peste ea, a intrat înăuntru și banii sau viața, fata nu i-a dat banii nicidecum. A dat prima lovitură."

După crima din Timiș, Turnagiu a mers în București, unde avea bunicii.

A ucis doi bătrâni care locuiau pe Calea Rahovei și îl primiseră în locuință. Motivul a fost tot jaful. Din casa bieților oameni, individul a luat 100.000 de lei vechi și bijuterii din aur.

După două luni - când a rămas fără bani - a ucis din nou.
S-a întâlnit în gara din Drobeta Turnu Severin cu un fost coleg și după ce i-a dat să bea i-a luat viața. Și de această dată a fost vorba tot despre un jaf.

Ion Turnagiu, condamnat la închisoare pe viață acum 26 de ani

 

Condamnat la închisoare pe viață acum 26 de ani, individul trebuia să își execute pedeapsa până în 2091. Anul trecut, în mai, a fost pus însă în libertate.

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au aprobat cererea lui de eliberare condiționată, deși înainte, magistrații de la judecătoria Drobeta Turnu Severin nu au fost de acord cu ieșirea lui din penitenciar.

Cosmin Sima, judecător Tribunalul Mehedinți: „A fost discutat în comisia de propuneri a penitenciarului de 9 ori. Întrucât se afla încarcerat în regim deschis avea 32 de recompense și 215 ore câștig din muncă, comisia din cadrul penitenciarului a propus eliberarea condiționată a acestei persoane. Instanța și-a însușit propunerea și pe cale de consecință a dispus eliberarea condiționată.”

Gabriel Groza, doctor în psihologie judiciară: „Timp de 25 de ani, acest om n-a făcut nimic grav. Era greu să găsești motive pentru care să nu-l eliberezi condiționat în contextul în care are acest drept legal. Reabilitatea vine întotdeauna cu o probabilitate, de fapt nu știi dacă persoana s-a reabilitat complet sau nu decât în momentul în care vezi că a comis o altă faptă și ajungi la concluzia că nu s-a reabilitat.”

Criminalul a fost lăsat liber după plângerea de viol a fetei

 

Pe de altă parte, este încă neclar de ce Ion Turnagiu a fost lăsat liber în momentul în care adolsecenta de 17 ani - pe care a incendiat-o - a depus plângere împotriva lui pentru viol. La Parchetul din Vanju Mare, unde a fost înregistrată sesizarea, se fac acum verificări.

Ștefan Cercel, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți: „Decizia procurorului de a propune sau nu arestarea preventivă îi aparține în exclusivitate. Nu pot să vă spun de ce nu a făcut acest lucru. S-a dispus de la Parchetul General verificarea acestor elemente cu legătură cu fapta de tentativă de omor.”

Fata a fost luată din centrul de protecție cu două zile înainte să fie incendiată

De neînțeles încă în acest caz este și comportamentul fetei de 17 ani.

Dusă într-un centru de protecție după ce a depus plângerea de viol, adolescenta a spus că nu se simte în pericol, iar bunica ei a cerut să o ia acasă.

Amalia Tudor, reprezentant Direcția pentru Protecția Copilului Mehedinți: „Niciun moment nu ni s-a adus la cunoștință că ar fi amenințată de cineva, că s-ar afla în pericol."

După două zile, fata a fost incendiată. Ion Turnagiu este cercetat acum pentru tentativă de omor.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Misterul relației dintre tânăra incendiată și agresorul ei. Când a început să primească amenințări
Misterul relației dintre tânăra incendiată și agresorul ei. Când a început să primească amenințări

Tânăra de 17 ani, din Mehedinţi, incendiată de un individ care în trecut a curmat 5 vieţi este în stare gravă, cu şanse reduse de supraviețuire.

Fratele fetei care a fost incendiată povestește îngrozit: Mi-a spus că merită să ardă
Fratele fetei care a fost incendiată povestește îngrozit: Mi-a spus că merită să ardă

Fratele fetei de 17 ani, care a fost stropită cu benzină și incendiată, a povestit clipele îngrozitoare pe care l-a trăit atunci când individul eliberat din închisoare i-a dat foc surorii sale.

Fata de 17 ani stropită cu benzină și incendiată are șanse reduse de supraviețuire
Fata de 17 ani stropită cu benzină și incendiată are șanse reduse de supraviețuire

Tânăra de 17 ani din Mehedinți, incendiată de un individ deosebit de periculos eliberat anul trecut în baza recursului compensatoriu, se află în stare extrem de gravă la spital, iar medicii spun că are șanse reduse de supraviețuire.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.