Vedeta Alina Laufer, pusa de Firea la conducerea uneia din societatile Primariei Capitalei. Opozitia reclama nepotisme

Dată publicare: 11-04-2017 19:31
Dată actualizare: 14-04-2017 06:57


Primaria Capitalei si-a infiintat 20 de societati pe actiuni, care se vor ocupa de la constructii de pasaje la publicitate stradala. Primarul Gabriela Firea sustine ca asa va reusi sa rezolve problemele orasului.

Dar opozitia, care a atacat in instanta infiintarea societatilor, o acuza pe Firea ca a numit in consiliile de administratie oameni din primaria Voluntari, condusa de sotul ei, sau din clientela politica.

Societatile pe actiuni au fost votate si infiintate in doua sesiuni extraordinare ale Consiliului General. Tot in cadrul sedintelor au fost numiti si membrii consiliilor de administratie. De pilda, in Compania Municipala Sport Pentru Toti Bucuresti SA a fost numita Alina Laufer, artista, vedeta in emisiunile mondene si sotia secretarului de stat in Ministerul Mediului de afaceri, Ilan Laufer.

In aceste consilii se gasesc membri PSD, PMP, ALDE, dar si angajati ai SC Green City Voluntari, compania care se ocupa cu intretinerea si administratia spatiilor verzi din orasul Voluntari, acolo unde primar este Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea.

In timp ce Ana Ciceala, consilier general USR, afirma ca "numirile sunt puse discretionar", un agent de paza a dat afara reporterul Pro TV. Si asta pentru ca potrivit regulamentului adoptat de consilieri, in sala Consiliului nu se pot lua interviuri in timpul sedintei. Nici macar in timpul pauzelor. Consilierii de la USR au anuntat ca vor actiona in instanta decizia de infiintare a societatilor. Si consilierii PNL s-au opus.

Primarita Capitalei isi apara ideea si promite ca Bucurestiul va fi administrat ca metropolele europene. Acuza ca din cauza intereselor firmelor private care au orbitat in jurul primariei proiectele au intarziat prea mult.

"Au fost asa numitii baieti destepti din primaria Capitalei care si acum incearca din rasputeri sa ne opreasca sa mergem catre un tip de administrare eficienta si europeana. Societatile dumneavoastra, ca sunt ale consiliului, nu sunt ale mele de acasa, nu-si vor adauga profit care sa fie platit de bucuresteni, pentru ca ele doar vor realiza aceste activitati, aceste lucrari la o calitate cat mai mare, la un tarif cat mai mic", a spus Firea.

De pilda, promite Gabriela Firea, nu vor mai fi situatii ca in cazul pasajului din Piata Sudului. Si asta pentru ca societatile primariei se vor ocupa de studii de fezabilitate, de constructii, iar de la idee pana la taierea panglicii nu vor mai trece zece ani, ci doi, trei.

Referitor la numirile din consiliile de administratie, Primarita capitalei sustine ca sunt interimare, iar consiliile permanente vor fi prezentate mai tarziu. Opozitia se teme insa ca vor fi numiti alti baieti destepti, apropiati actualei conduceri.


VIDEO PROTVPLUS.RO