Urmărire ca în filme în Timiș. Poliţiştii au tras 20 de focuri de armă pentru prinderea unor fugari

02-02-2021 16:26


O urmărire ca în filme a avut loc luni seară pe şoselele din Timiş, iar poliţiştii au tras 20 de focuri de armă pentru prinderea unor fugari.

Iniţial agenţii le-au pierdut urma, însă unul dintre ei a venit în marți dimineaţă la spital cu o plagă împuşcată. În câteva ore, poliţiştii l-au prins şi pe şofer.

Ambii pasageri din maşină au antecedente penale, aşa că în momentul în care au văzut că sunt traşi pe dreapta la un control de rutină, ştiau că au toate şansele să ajungă la închisoare.

Nu au oprit şi au gonit cu echipajele de poliţie pe urmele lor. Maşina lor a fost găsită la 20 de kilometri de Timişoara, împotmolită într-un canal colector. Cei doi fugiseră de la faţa locului, însă pasagerul din dreapta fusese atins de unul dintre gloanţele trase de poliţişti. După câteva ore, a luat un taxi şi a mers singur la spital, să ceară ajutor.

Cei doi indivizi au fost săltaţi de poliţişti în urmă cu o lună, pentru furt. Ambii au primit câte o condamnare de trei ani cu suspendare. Însă şoferul mai avea una, pentru infracţiuni la regimul rutier, aşa că urma să meargă la închisoare. Când cei doi i-au văzut pe poliţişti pe un bulevard din Timişoara, au accelerat şi au continuat cursa spre localitatea Beregșau.

Mihai Grecu, medic-șef UPU SMURD: ”Pacientul a venit cu mijloace proprii, pe picioarele lui, afirmând că s-a accidentat încercând să escaladeze un gard. Avea într-adevăr o plagă înţepată în regiunea flancului stâng şi abia în momentul în care a început să îşi schimbe anamneza şi declaartia iniţială şi au venit şi un echipaj de poliţie, s-a putut face legătura cu cauza reală a plăgii pe care o avea".

Şoferul maşinii a fost găsit într-un apartament din oraş.

Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt al IPJ Timiş: "Șoferul autotorismului în vârstă de 23 de ani avea emis pe numele său un mandat de executare a închisorii pentru infracţiuni săvârşite în regimul circulaţiei şi furt. Polițiștii biroului rutier au executat mai multe focuri de armă asupra unui autotuirism al cărui șofer nu ar fi oprit la semnalele regulementare ale poliţiştilor".

Şoferul va fi judecat acum şi pentru faptele de aseară.


VIDEO PROTVPLUS.RO