Un stareț susține că a fost violat în Spitalul de Psihiatrie Iași. Ce a transmis preotul, live, din mașina Poliției

Dată publicare: 12-03-2021 21:00
Dată actualizare: 12-03-2021 21:06


Un stareț susține că a fost violat în Spitalul de Psihiatrie Iași. Ce a transmis preotul, live, din mașina Poliției

Un stareț din Neamț susține că a fost violat de un coleg de salon de la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași. Audiat de polițiști, acuzatul spune că actul a fost la cererea preotului. Starețul a făcut și o serie de acuzații la adresa BOR.

 

Hrisostom Filipescu, stareț al Schitului Țibucani din Neamț, a reclamat pe 9 martie faptul că ar fi fost violat, de două ori, de către un coleg de salon la Spitalul de Psihiatrie Socola, scrie Ziarul de Iași.

Polițiștii au deschis dosar penal și l-au dus pe prelat la IML pentru investigații, după care l-au audiat și pe bărbatul de 53 de ani acuzat de viol. Acesta le-ar fi spus însă oamenilor legii că actele sexuale au fost făcute chiar la cererea starețului.

Starețul Hrisostom Filipescu se află de câteva zile în centrul unui scandal mediatic, după ce a făcut o serie de acuzații la adresa conducerii Bisericii Ortodoxe Române.

 

Prelatul a postat pe 5 martie, pe contul său de YouTube, transmisiunea live făcută chiar din mașina Poliției, în care enumeră mai multe înalte fețe bisericești care ar fi implicate în scandaluri homosexuale sau contrabandă de țigări, spune că măicuțele de la două mănăstiri din Neamț fac pe mamele surogate la clinici din străinătate pentru sume cuprinse între 15 și 20.000 de euro, acuzând totodată BOR că finanțează PSD.

 

Dat dispărut de superiori

 

Anterior, superiorii starețului au sesizat poliția cu privire la faptul că Hrisostom Filipescu a dispărut, preotul fiind găsit la scurt timp într-o casă din localitatea Rediu.

Oamenii legii s-au dus să-l ia pe stareț de acolo, numai că acesta s-a împotrivit și a început să facă scandal, motiv pentru care polițiștii l-au dus la Spitalul de Psihiatrie Socola, din Iași.

Pe drum, starețul a făcut acel live, postat apoi pe contul său de YouTube. Iar la Socola ar fi avult loc cele două violuri reclamate de Hrisostom Filipescu, anchetate acum de polițiști.

 

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO