Rafturi, postere si un autograf. Ce le-a mai ramas proprietarilor celor 40 de garsoniere distruse de incendiul din Capitala

Ultima actualizare: 13-03-2016 07:20

Cu lacrimi in ochi, proprietarii celor 40 de garsoniere distruse miercuri de un incendiu din cartierul Titan al Capitalei s-au intors la locul dezastrului. Au cautat sa mai recupereze cate ceva din lucrurile carbonizate.

Blocul a ramas fara curent, apa si gaze iar asta ii afecteaza pe ceilalti 600 de locatari de la etajele inferioare, care au scapat cu pagube minore.

Dupa o noapte petrecuta pe la prieteni sau rude, cei peste o suta de oameni ramasi pe drumuri in urma incendiului au venit sa vada daca flacarile au crutat ceva din bunurile lor. I-au gasit pe pompieri la lucru, inlaturand tablele acoperisului gata sa-si ia zborul din cauza vantului.

Un barbat asteapta trist langa un cuptor si o gramajoara de haine. Nu era acasa cand copiii l-au anuntat ca le-a luat foc apartamentului.

Barbat: "Va dati seama cum e sa ramai in plina iarna, gol. Cat am muncit... Toate dormitoarele de sus sunt vraiste. Nu a mai ramas nimic, nici mobila. "

Oamenii si-au strans lucrurile recuperate din foc si au completat un formular, ca sa ii ajute primaria cu bani.

Familia Mitu a mai ramas doar cu raft cu carti si un poster cu echipa de fotbal preferata.

Sot: "Uite aici era autograful meu de la Coelio. S-a dus. Bine ca alea cu Cartarescu au scapat."

Daca la primul nivel oamenii au mai reusit sa salveze cate ceva din bunuri, in mansarda nu a mai ramas nimic. Focul a ars totul pana la grinzile din lemn care sustin acoperisul."

Claudiu Mitu: "Vinovati sunt cei care au dat autorizatie, pentru ca materialele folosite in constructie sunt foarte inflamabile. Spunea cineva, fara sa sparg si eu sa verific, ca intre pereti au gasit si hartie bagata."

Patronul firmei care a construit mansarda a disparut. Regulile in constructii spun ca o astfel de lucrare trebuie sa fie prevazuta cu pereti despartitori din zidarie sau alte materiale greu inflamabile, iar grinzile si peretii sa fie rezistenti la foc.

Anchetatorii vor stabili daca aceste reguli au fot respectate. Un incendiu similar a avut loc si in mai 2012 in Capitala, cand 50 de apartamente de la mansarda unui bloc au ars in intregime. Atunci, pompierii au constatat ca structura era din lemn si rigips si nu avea protectie la foc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO