Un polițist din Timiș a fost reținut de procurorii DNA, pentru trafic de influență în formă continuată.

Agentul a primit chiar în sediul poliției 13 mii de euro, bani pe care susținea că îi va da unui judecător, ca să îi influențeze decizia într-un dosar privind retrocedarea unor terenuri.

Ar fi primit 13.000 de euro echivalent în lei, precum și o suprafață de 22.000 de metri pătrați de teren. Această sumă urma să fie remisă unui magistrat din București care ar fi urmat să pronunțe o hotărâre favorabilă, retrocedarea suprafeței de 10,8 hectare cu care familia martorului denunțător ar fi fost îndreptățită.

Faptele de care este acuzat polițistul s-au petrecut în august, anul trecut. După ce i s-au cerut cei 13 mii de euro, persoana respectivă a mers direct la DNA, unde procurorii de acolo i-au dat banii care urmau să fie dați drept mită. De altfel, agentul a primit banii chiar în sediul postului de poliție, din localitatea Giroc.

Scenele au fost filmate de denunțător, așa că procurorii au probe solide la dosar. Polițistul a cerut și terenuri, pentru el și colaboratorii lui, terenuri care ar fi valorat aproape 2 milioane și jumătate de euro. Ar fi urmat să primească pământul la finalul procesului, proces care nu a avut loc. Agentul a fost astăzi arestat pentru 30 de zile.