Un polițist din Iași a luat în instanță apărarea individului care l-a agresat. ”Te tai, te omor pe tine și familia ta”

Ultima actualizare: 20-10-2020 21:44
Un polițist din Iași a luat în instanță apărarea individului care l-a agresat. ”Te tai, te omor pe tine și familia ta”
Ziarul de Iași

Un polițist din Iași a luat în instanță apărarea chiar individului care l-a agresat, spunând judecătorului că nu dorește tragerea acestuia la răspundere penală. Asta în condițiile în care omul legii a fost umilit și amenințat cu moartea în public.

 

Un agent de la Biroul de Ordine Publică al Poliției Pașcani a prezentat în instanță o declarație întocmită la notar în care spune că nu are nicio pretenție de la inculpatul judecat chiar pentru agresarea sa, transmițând judecătorului că nu dorește tragerea la răspundere penală a individului care l-a ultragiat, scrie Ziarul de Iași.

Mai mult, agresorul a recunoscut fapta în fața judecătorului, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei.

Judecătorul nu a luat însă în considerare solicitarea victimei și l-a condamnat pe agresor pe un an de închisoare cu executare.

Bărbatul condamnat, Petrică Amariei, este considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi din Pașcani, anchetat în mai multe dosare pentru fapte precum viol sau trafic de minori.

Ultrajul a avut loc pe 4 iulie 2020, când Amariei și-a dus la spital un amic care s-a rănit la picior după ce a spart un geam.

Aflat sub influența alcoolului, interlopul a început să facă scandal în spital, amenințându-i pe doctori că ”îi omoară pe toți” dacă nu îi salvează prietenul.

Bărbatul a intrat până și în sala de operații unde chirurgii interveneau asupra rănitului, moment în care a fost chemată poliția.

La fața locului a venit o echipă alcătuită dintr-un polițist local și agentul de la Biroul de Ordine Publică al Poliției Pașcani, care i-a cerut lui Petrică Amariei să părăsească spitalul pentru că făcea scandal și nu purta mască.

„În acele momente inculpatul Amariei Petrică a început să se comporte ireverenţios şi agresiv faţă de persoana vătămată, simulând de mai multe ori că o va lovi cu capul şi pumnul în zona feţei“, se arată în motivarea judecătorilor de la Paşcani.

 

Polițistul a plecat el de la spital, în loc să-l scoată pe interlop de acolo 

 

Magistraţii au arătat că poliţistul era „timorat de atitudinea violentă“ a interlopului şi, în loc să îl determine pe Amariei să iasă el din spital, agentul a plecat el de acolo.

A fost urmărit de interlop, care l-a avertizat de poliţist că „îl va tăia cu cuţitul atât pe el cât şi pe familia sa“, întrucât este „jupânul oraşului“ şi-l va urmări „permanent în oraş“.

Între timp, la spital a mai fost trimis un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm, care au depus apoi mărturie că interlopul l-a amenințat pe agent cu moartea: „Te ştiu, te cunosc, eşti din oraş... te tai, te omor pe tine şi familia ta“.

În fața probatoriului, judecătorul de la Judecătoria Pașcani a ignorat complet cererea polițistului de a-l ”ierta” pe interlop.

„Împrejurarea că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă şi a declarat în cursul judecăţii că nu doreşte tragerea la răspundere penală a inculpatului este total lipsită de relevanţă în contextul infracţiunii supuse judecăţii“, a considerat judecătorul, care l-a condamnat la 1 an de închisoare cu executare pe Amariei.

„Rezultă fără putinţă de tăgadă că atitudinea inculpatului, gesturile sale de ameninţare şi ameninţările vizând integritatea fizică a agentului de poliţie, adresate şi familiei acestuia, agent aflat în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, au fost de natură a aduce atingere prestigiului autorităţii pe care poliţistul o reprezenta“, a stabilit judecătorul de caz.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO