Un pastor din Satu Mare si fiul sau de 9 ani, gasiti morti intr-o duba incendiata. Primele ipoteze

Ultima actualizare: 10-08-2013 07:01

Un dosar infricosator de crima se contureaza la Satu Mare: in acel judet, pe un camp, au fost descoperite cadavrul unui tanar pastor penticostal din Bistrita si cel al fiului sau, un copil de 9 ani.

Zaceau intr-o duba incendiata si, din spusele anchetatorilor, purtau urmele torturilor indurate. Barbatul fusese legat si chinuit, iar baiatul avea rani urate la gat. O echipa de anchetatori de la Bucuresti a plecat sa dea o mana de ajutor in investigatie. Oroarea pare pornita de la bani - pastorul tocmai retrasese din banca o suma mare.

Masina, cu numere de Bistrita Nasaud, a fost gasita in plin camp, la 40 de kilometri de Satu Mare. Un localnic a observat-o, iar cand s-a apropiat de ea, a vazut ca toate geamurile erau negre de fum, semn ca a fost incendiata. In scurt timp, zona a fost impanzita de politisti, procurori si criminalisti.

"Intreg interiorul era incendiat si din pacate in autoutilitara erau doua cadavre de sex masculin - un adult si un adolescent. S-au gasit acte de identitate despre persoana adulta", a declarat Dumitru Miclea.

Medicul legist a examinat cadavrele celor 2 victime si confirma ca au avut parte de o moarte extrem de violenta. Baiatul de 9 ani a suferit lovituri puternice la cap, iar pe gat avea mai multe taieturi. De aceeasi soarta cruda a avut parte si tatal sau, in varsta de 39 de ani.

Ca sa stearga orice urma, cel care a facut asta a incendiat duba, dar trupurile nu au fost atinse de flacari.

Oamenii legii se confrunta acum cu o ancheta dificila. Primul pas a fost facut - au identificat cele doua cadavre, iar acum comunitatea Penticostala din Bistrita este in stare de soc. Pastoral bisericii Calvary Chapel un om extrem de atasat de copii, care a ridicat mai multe orfelinate si se ocupa de zeci de suflete in dificultate, nu mai este.

Barbatul tinea des predici in fata credinciosilor. In ultima le-a povestit despre un vis extrem de ciudat...

"Am avut un vis. Eram pe un cal alb si mergeam pe o apa pana la genunchi era curata si frumoasa cand cineva m-a atacat", a declara victima inainte de crima.

Ieri, in ziua tragediei, pastorul si-a luat ramas bun de la o familie cu 10 copii de care trebuia sa aiba grija in ziua urmatoare.

Cunoscutii pastorului isi amintesc ca omul le-a spus ca vrea sa cumpere niste terenuri in Satu Mare sa construiasca un orfelinat. De aceea a si scos o suma mare din banca.

Anchetatorii se gandesc acum ca banii au fost mobilul crimei. Intre timp, sotia pastorului a fost in stare de soc la un spital din Bistrita.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO