Un bărbat urmărit internațional a fost prins de polițiști după ce a făcut o greșeală incredibilă, în Galați

Ultima actualizare: 12-01-2022 09:58

Un bărbat de 28 de ani, urmărit internațional, a fost prins de polițiști după ce a făcut o greșeală incredibilă.

A mers la Serviciul pentru Evidența Populației din oraș împreună cu soția, care avea nevoie de o nouă carte de identitate, în locul celei expirate.

Nu s-a gândit că figurează și el în aceeași bază de date, în calitate de persoană urmărită, pentru o infracțiune comisă în Spania. Polițiștii l-au reținut imediat.

Anchetatorii au intrat pe fir în momentul în care soția barbatului și-a făcut programare online pentru a depune documentele. Cand a sosit la sediul institutiei, impreuna de sotul sau, politistii erau deja acolo.

Silviu Bacalum, director SPCLEP Galați: „Am identificat în lista de programări online persoana care bănuiau că o să vină să depună. Și, comunicându-le ora, au reușit să îl rețină pe acest individ. În curtea instituției. Nu a apucat să ajungă la noi, să depună documentele."

Comisar-șef Gabriela Costin, IPJ Galați: „L-au condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, care a dispus reținerea sa pentru 24 de ore. Bărbatul va fi prezentat în fața magistraților Curții de Apel, care vor dispune asupra solicitărilor făcute de autoritățile spaniole.”

Individul era căutat de autoritățile din Spania din 2019, după ce a fost implicat într-un accident rutier
în urma căruia o persoana și-a pierdut viața, iar alta a fost rănită. Astfel de situatii - în care infractorii sunt prinsi atunci când solicită documente - nu sunt deloc neobișnuite pentru cei de la Evidența Populației.

Silviu Bacalum, director SPCLEP Galați: „Avem 2, 3 situații pe an cu alertă în baza de date, în care noi comunicăm că acea persoană urmeză să depună documentele la noi. Am mai avut situații cu procuri făcute prin consulate sau ambasade în care persoana care împuternicea pe cineva din țară era urmărit general și situații în care s-a încercat furt de identitate.”

Acum, autoritățile române urmează să stabilească dacă îl vor extrăda pe barbatul de 28 de ani, pentru a fi judecat în Spania.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO