Este anchetă la Iași, unde un bărbat a fost omorât joi noapte aproape de centrul orașului. Victima a fost ucisă în bătaie, lângă un magazin, iar motivul este incredibil.

Le-a spus unor tineri că ascultă muzica prea tare, iar pentru că nu îl cunoşteau unul dintre ei a sărit la bătaie.

Crima s-a petrecut în toiul nopții pe o stradă din spatele Mitropoliei din Iași. Trei tineri care băuseră ascultau muzică la telefon. La un moment dat, prin preajmă a trecut victima, un bărbat de 49 de ani, care le-ar fi reproșat că deranjează. A urmat un schimb de înjurături, iar după asta unul dintre tineri a început să-l lovească furios pe bărbat, cu pumnii și picioarele, până când bietul om a căzut pe stradă.

Pentru medicii ajunși la intervenție imaginea rănitului a fost șocantă. Omul sângera abundent în zona capului și intrase în stop cardio-respirator. După ce l-a lăsat fără suflare, agresorul a fugit de la locul faptei. O femeie care locuia în preajma a sunat la 112.

Bărbatul a fost identificat după ce polițiștii au luat imaginile surprinse de pe camerele de supraveghere din zonă. Când a fost localizat a dat să fugă aşa că agenţii au folosit pistolul. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Ioanela Gâmbuță, prim-procuror adjunct Parchetul Tribunalului Iași: „Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor constând în faptul că inculpatul a aplicat lovituri puternice în zona capului victimei, care au determinat căderea acesteia, victima suferind leziuni incompatibile cu viaţa.”

Sâmbătă, individul va fi prezentat judectatorilor cu propunere de arestare preventivă.