Trei tineri au vandalizat un loc de joacă din Brăila. Cum au fost descoperiți

Dată publicare: 27-01-2020 18:03
Dată actualizare: 27-01-2020 18:04


Trei puști care au vandalizat un loc de joacă din Brăila au fost prinși cu ajutorul camerelor de supraveghere ale Poliției Locale.

Agenții au văzut că un ansamblu cu leagăn și tobogan a fost distrus, așa că au urmărit imaginile din seara precedentă și au reușit să îi identifice pe făptași.

Ce nu știau băieții este că în tot orașul au fost instalate peste 350 de camere care supraveghează în permanentă parcurile, străzile intens circulate și intersecțiile unde se produc des accidente.

În imaginile făcute publice de primarul municipiului Brăila se vede cum trei persoane dau cu picioarele în mobilierul din parc. La un moment dat fug, dar asta doar pentru a-și lua avânt și mai tare și a izbi plăcile din lemn. La puțin timp, un echipaj al Poliției Locale a trecut prin zonă și a constatat dstrugerile.

Liliana Spoeală, purtător de cuvânt Poliția Locală Brăila: „La unul dintre ansamblurile de joacă din părculețul Pinocchio lipseau foarte multe elemente. Erau clar urme de distrugere. Părculețul fusese vandalizat. În urma cercetărilor efectuate și după vizualizarea imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere din zona respectivă, din părculeț, au fost identificați autorii."

Pe baza imaginilor, au fost identificați rapid trei adolescenți cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, care au acum dosar penal pentru distrugere.

Bărbat: „Păcat, păcat. Sunt niște bani investiți de Primărie, indiferent de cine, dar e pur și simplu bătaie de joc."

Bărbat: „Dau cu picioarele. Ăștia vin, stau pe aici, prin parc. N-au niciun rost în viața lor."

Bărbat: „Altceva n-au de făcut decât să strice. Adică atâta, zic eu. Atâta educație au primit de acasă."

Doar ansamblul vandalizat costă aproximativ 7000 de lei.

Deocamdată, a fost împrejmuit cu bandă reflectorizantă de polițiști, pentru că reprezintă un pericol pentru copiii care s-ar putea juca acolo.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO