Tânărul care și-a lovit iubita cu biciul a fost arestat. Ce riscă mama minorei, care a asistat la scenă

Dată publicare: 16-02-2020 19:24
Dată actualizare: 16-02-2020 19:24


Un individ de 19 ani din Suceava, care a dat dovadă de o agresivitate ieşită din comun, a fost încătuşat de autorităţi şi trimis 30 de zile după gratii.

Faptele sale sinistre au scandalizat opinia publică. Acesta a fost filmat în timp ce îşi biciuia iubita minoră şi însărcinată şi o obligă să-şi să ţină palmele pe cărbuni aprinşi. Deşi adolescenta traumatizată a refuzat să depună plângere, anchetatorii au reuşit să obţină arestarea preventivă a celui care a chinuit-o.

Cel care a postat aceste imagini revoltătoare este un apropiat al familiei. Ar fi făcut asta din răzbunare, şi totuşi a fost singura cale prin care cazul a ajuns în vizorul poliţiei. Fata lovită cu bestialitate, în curtea casei, este minoră şi însărcinată în 5 luni.

Chiar tatăl copilului, în vârstă de 19 ani, este cel care se apropie de ea cu biciul în mână şi începe să o lovească. De faţă erau mama adolescenţei şi concubinul acesteia, care n-au schiţat niciun gest să o ajute chiar dacă agresorul a scos din sobă un făraş cu jăratic, iar ce a urmat este greu de descris în cuvinte.

Ionuţ Epurianu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: Am văzut, i-am identificat, am mers peste ei.

Tânăra şi mama acesteia au refuzat să depună plângere împotriva agresorului. Iar rudele bărbatului din localitatea suceveană Horodnicu de Sus le-au cerut insistent poliţiştilor să îl ierte.

Reporter: Eraţi de faţă?
Rude: Nu vrem să vorbim, lăsaţi-ne în pace.

În ciuda presiunilor, procurorul a continuat ancheta, sub acuzaţia de violenţă în familie şi acte sexuale cu un minor. Duminică, judecătorul a dat mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tudor Salagean, avocat: Au cerut pentru acte sexuale pentru un minor, ca la violenţa domestică nu pot cere arestarea dacă părţile se împacă.

O anchetă corectă ar trebui să constate cât de multe ştiau instituţiile statului despre această familie. Protecţia Copilului, asistentul comunitar. Ce măsuri au luat, dacă e cazul, medicul şi preotul satului. Vorbim de o relaţie începută când fata avea 14 ani. Cât despre mama fetei şi concubinul ei, martor la această scenă groteasca, ar putea fi acuzaţi de complicitate.

Ionuţ Epurianu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: Căutam o soluţie pentru decăderea din drepturi a mamei.

Poliţiştii recunosc că este printre puţinele cazuri în care se iau măsuri ferme, în lipsa unei plângeri şi împotriva dorinţei victimei de a-l ierta pe cel care a bătut-o şi umilit-o. Asta, deşi în comunităţile închise, cum este cea rroma, puţine femei ar îndrăzni să reclame actele de violenţă. Iar pentru actele sexuale cu minori este invocată tradiţia.


VIDEO PROTVPLUS.RO