Tanara care a murit in timpul unui concert desfasurat in Piata Dacia din Buzau suferea de astm, facand stop cardio-respirator

02-08-2016 18:03


tanara concert

Tanara de 20 de ani care a murit, sambata noapte, in timpul unui concert al unei trupe de muzica in cadrul serbarilor unui brand de bere, organizate in Buzau, suferea de astm, facand un stop cardio-respirator.

Medicii legisti buzoieni au stabilit, in urma necropsiei, ca tanara a facut o criza de astm, provocata cel mai probabil de un alergen.

Rezultatul necropsiei a confirmat diagnosticul initial de la prezentarea in UPU, adica o stare de rau astmatic soldata cu un stop cardio-respirator. Cel mai probabil, criza a fost declansata de un alergen la care fata era sensibila, am inteles ca a folosit si doua pufuri de Ventolin. In astfel de crize de astm sansele sunt mari doar daca primul ajutor specializat este foarte aproape de dansa. Daca au trecut deja 10-15 minute, rezolvarea problemei are un procent de reusita destul de mic”, a declarat directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, Stanciu Paraschiv.

La spectacolul organizat la sfarsitul saptamanii trecute in Piata Dacia din Buzau, organizatorul evenimentului nu a solicitat, potrivit directorului Serviciului Judetean de Ambulanta, Luana Zissu, o salvare in zona, asa cum s-a intamplat anii trecuti. La fata locului a existat doar o rulota cu voluntari pentru acordarea primului ajutor.

Tinerei de 20 de ani i s-a facut brusc rau, sambata noapte, in timp ce asista la concertul unei trupe, pe scena amenajata in Piata Dacia din Buzau, in cadrul unor manifestari organizate de un brand de bere. Fata, care abia terminase liceul, era insotita de prietenul ei.

Initial, aceasta a primit ajutor de la voluntarii aflati in rulota, ambulanta solicitata ajungand dupa minute bune.
Martorii au declarat ca in momentul in care salvarea a ajuns la fata locului extremitatile fetei incepusera deja sa se invineteasca.

Medicii de la Ambulanta au preluat-o in stare de inconstienta pe fata si au transportat-o la spital. Personalul Serviciului de Ambulanta Judesean Buzau a facut manevre de resusictare timp de 45 de minute, insa tanara nu si-a mai revenit, fiind declarat decesul.

Sursa: News.ro

Tags: deces, tanara, ancheta,

VIDEO PROTVPLUS.RO