Tânăr din Suceava reținut după ce a furat o carte de rugăciuni

05-02-2021 10:33


Tânăr din Suceava reținut după ce a furat o carte de rugăciuni

Un tânăr de 21 de ani din Suceava a fost reținut după ce a spart o casă din Câmpulung Moldovenesc, din care a furat, printre altele, o carte de rugăciuni.

 

Proprietarul unei case din Câmpulung Moldovenesc a reclamat miercuri la poliție faptul că, în perioada cursă de la Crăciun până la momentul sesizării, persoane necunoscute i-au spart locuința, în absența sa, și i-au furat mai multe bunuri, în valoare de circa 700 de lei, scrie Monitorul de Suceava.

În scurt timp, polițiștii i-au identificat pe autori, doi tineri în vârstă de 21, respectiv 17 ani, ambii din localitate.

Potrivit cercetărilor, în cursul serii de 27 ianuarie, inculpatul de 21 de ani a pătruns prin escaladarea unui geam în locuința persoanei vătămate, din interiorul căreia a sustras 6 garnije din lemn cu elemente sculptate, o carte de rugăciuni, o cutie pentru bijuterii și două bibelouri, prejudiciul fiind de aproximativ 700 de lei.

 

Bunurile au fost recuperate

 

În acest timp tânărul de 18 ani îi asigura paza pentru a nu fi surprins de alte persoane. Pe parcursul desfășurării anchetei bunurile sustrase au fost recuperate și ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în cazul tânărului de 21 de ani, pe numele său fiind emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

El a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava, la expirarea orelor de reținere luându-se prin ordonanță măsura cercetării în continuare sub control judiciar.

 

 

 

Sursa: Monitorul de Suceava


VIDEO PROTVPLUS.RO