Cele 4 statui simbol ale Capitalei au blocat traficul la revenire. Parcarea subterana nu e insa gata

Dată publicare: 05-05-2012 19:09
Dată actualizare: 16-06-2012 00:53


Sambata, monumentele au fost mutate din Parcul Izvor la Universitate, iar autoritatile au inchis circulatia pe mai multe artere.

Timp de doi ani in centrul Bucurestiului s-a lucrat intens la o parcare subterana, care nu este insa gata.

Nici nu rasarise bine soarele, cand in Parcul Izvor, cele patru statui emblematice ale Capitalei erau pregatite pentru marea mutate. Peste 100 de oameni, de la simpli muncitori, pana la ingineri, s-au asigurat ca vor ajunge in bune conditii la Universitate.

Securizata intr-un cadru metalic, rand pe rand, fiecare sculptura a fost urcata pe un utilaj agabaritic, adus special din Austria.

Primul a plecat Spiru Haret, care este si cel mai masiv. Cantareste 124 de tone si are 9 metri in inaltime.

Pe traseul care dureaza o ora, traficul a fost oprit, iar transportul agabaritic a fost insotit de polistiti. Cei treziti devreme au urmarit uluiti intreaga operatiune.

Pana la miezul noptii se mentin restrictiile de circulatie rutiera pe Bulevardul Carol I si Bulevardul Regina Elisabeta, intre Piata Universitatii si Calea Victoriei. Din aceasta cauza, vor circula doar mijloacele de transport in comun.

Structura parcarii a fost terminata in intregime si se lucreaza la finisajele interioare, rampele de acces si amenajarea de suprafata.

Prima parcare subterana construita in ultimii 20 de ani, amplasata la Universitate, are trei niveluri si va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete.


VIDEO PROTVPLUS.RO