"Prin invadarea nejustificată și neprovocată a Ucrainei, Rusia a schimbat dramatic, cursul istoriei pe continent. Iar Occidentul, nu are voie, după trei luni de razboi, să renunțe să ajute țara atacată."    

Este mesajul Statelor Unite, către celelalte 29 de state membre NATO, care și-au trimis miniștrii apărării la Bruxelles, pentru două zile.

Acolo, Ucraina a cerut din nou ajutor militar.

Pentru Știrile PRO TV, secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana, a tras concluziile acestui summit, înaintea celui istoric de la Madrid.

Este ultima întâlnire politică înainte de summit-ul de la Madrid, o discuție importantă, Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a fost în prezență fizică alături de miniștrii noștri. A avut o întâlnire separată cu grupul de țări aliate și parteneri care ajută Ucraina. Secretarul Apărării este cel care coordonează această operațiune. Pot să vă spun că, din punct de vedere militar, aliații și partenerii Ucrainei, vom continua să-i sprijinim cu ceea ce au nevoie în aceste momente decisive asle bătăliei din Donbas.

Iar din punct de vedere al NATO, pregătim un nou pachet de asistență pentru Ucraina pe chestiuni non letale - că este vorba de cyber, că este vorba de sprijin pentru combaterea dezinformării, chestiuni legate de pregătire ..” - a spus Geoană.