Nu are o poveste, dar are lipici la bani. Suma uriasa stransa de un cersetor de la pensionarii din Timisoara

Ultima actualizare: 28-06-2015 07:01

Un cersetor din Timisoara ne face dovada ca uneori, statul pe strazi cu mana intinsa este mult mai profitabil decat o munca cinstita.

Barbatul, care nici macar nu se oboseste sa impresioneze trecatorii, a strans in ultima perioada, din pomeni aproape 4 mii de lei.

Suma este foarte mare pentru multi dintre pensionarii care il ajutau, desi ei n-ar fi reusit niciodata sa puna deoparte atat de mult, din veniturile lor modeste.

Politist: De unde ai banii astia?
Cersetor: Ii primesc de la oameni
Politist: Ei bine, dar i-ai cersit! Cunosti tu oamenii care iti dau?
Cersetor: Da, vine si imi lasa o batrana.
Politist: Cat ti-o dat?
Cersetor: 10 lei
Politist: Cate zece lei iti da?
Cersetor: Trei mii si ceva!

Ionut este vestit in Timisoara, mai ales ca isi face veacul in centrul orasului. In trecut, barbatul isi castiga existenta din vanzarea de ziare insa n-a mai mers asa ca s-a apucat de cersetorie. La ultimul control, agentii l-au gasit cu teancuri de bani in pantaloni.

Ionut este un cersetor neconventional si spre deosebire de cele vazute prin filme, el nu are niciun talent. Omul nostru nu se grabeste sa inventeze o poveste, dar chiar si asa banii curg.

Ionut: Nu le spun nimic.
Reporter: Doar trec si va dau bani?
Ionut: Da, da!
Reporter: Cat va dau de obicei?
Ionut: 5 lei, 10 lei
Reporter: V-ati gandit vreodata sa mergeti sa lucrati?
Ionut: Nu, deocamdata nu!

"El nu intinde mana, nu cere. Si eu, cand luam pensia de aici si aveam bani marunti. Ii dadeam un leu", spune o femeie.

Dana Seracin, purtator de cuvant Politia Locala Timisoara: "Oferindu-le bani, ii mentinem in strada. Si acestia pot castiga intr-un timp foarte scurt sume mari de bani, sume pe care o persoana care munceste cinstit poate ii castiga in 3-4 luni."

In ultimii 5 ani Ionut a primit 79 de amenzi. Unele chiar si de 2.500 de lei. Bineinteles, ca nu le-a platit niciodata dar nici nu s-a ostenit sa munceasca in folosul comunitatii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO