Sanctiunea primita de invatatoarea din Brasov, inregistrata in timp ce ii jignea pe copii. "Pentru mine esti gunoi in clasa"

Ultima actualizare: 21-03-2017 07:00

Invatatoarea de la o scoala din Brasov, inregistrata in timp ce ii jignea si injosea pe copii, a fost penalizata cu 10% din salariu, timp de trei luni. Unii parinti sunt nemultumiti de pedeapsa pe care o considera prea blanda.

Isi pun insa sperantele in ancheta penala care este in desfasurare. Pana acum au fost depuse 5 plangeri.

"Ia si scrie, ca te strang de gat! Ia si scrie, ca te mananc! Nu face asa ca te duc in gradina zoologica, acolo te duc! Ia si scrie!... Nu ti-e rusine, tampitule ce esti!"

Aceste inregistrari au adus-o pe invatatoarea de 58 de ani in atentia conducerii scolii si a inspectorilor. Elevii de clasa a doua le-au spus parintilor ca invatatoarea ii jigneste la scoala.

"Taci, mai, din gura! Nu mai sari, mai, cu gura! Pe tine, ai grija, daca te mai aud iti fac ceva! Pe tine sa nu te aud, mai, cum sari tu cu gura aia, mai nesimtitule! Pentru mine esti gunoi in clasa asta!"

Potrivit membrilor comisiei de ancheta, invatatoarea, care are o vechime de 38 de ani in invatamant, este la prima abatere. Asa ca a fost sanctionata doar cu 10% din salariu, trei luni. Salariul ei ar fi intre 2800 si 3000 de lei. In tot acest timp, invatatoarea ramane insa la catedra si le preda elevilor.

Copiii au fost afectati de atmosfera tensionata, iar cativa dintre ei mutati la o alta scoala.

Unii parinti sunt nemultumiti de pedeapsa primita de invatatoare. 5 dintre ei au depus plangeri penale pentru purtare abuziva inca de cand au aparut dovezile.

"E absolut inacceptabil ce s-a intamplat, invatatoarea trebuia sa plece din sistem, vom insista ca pedeapsa sa fie mai aspra", spune o mama.

Intre timp si Directia pentru Protectia Copilului a inceput o ancheta in acest caz. Pana acum au fost audiati parintii. Cat despre invatatoare, aceasta a sustinut ca nu este vocea ei pe toate inregistrarile.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO