Salvatorii SMURD au început să intervină pe motociclete, din cauza traficului

Ultima actualizare: 06-03-2019 20:28

Salvatorii SMURD sunt de miercuri în trafic şi pe motor, după ce au încheiat primul antrenament din acest an. Colegii de la ambulanţe îi aşteptau nerăbdători, blocaţi în aglomeraţia de pe străzi.

Pentru că se strecoară mai uşor printre maşini, motocicliştii SMURD au preluat anul trecut doar în Capitală peste 2.000 de cazuri.

Bucureştiul este pe locul cinci în lume în topul oraşelor cu cel mai aglomerat trafic, după cum arată un studiu recent. Dacă pentru unii înseamnă timp pierdut, pentru alţii ar putea fi diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Numărul intervenţiilor la care ajung motocicliştii SMURD a crescut constant în Bucureşti. Echipajele lucrează în 4 schimburi şi sunt amplasate în 5 puncte cheie unde ambulanțele răzbat greu la ore cu trafic intens.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București-Ilfov: "Sunt în zona Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, în zona Lujerului, Piaţa Sudului şi Dristor."

Florin Țigănilă: "Deservesc zona Bucur Obor. Dimineaţa şi seara când traficul acolo e aglomerat. Până la 12, 13 intervenţii am avut, chiar acum 3 ore la o pesoană care a căzut pe stradă şi şi-a spart piramida nazală."

Timp preţios pierd ambulanțele şi în zona Bulevardului Iancu Nicolae din cauza benzilor înguste de pe fiecare sens sufocate şi de maşini parcate, iar timpii semafoarelor din Piaţa Victoriei permit trecerea unui număr mic de autoturisme."

Tolea Valentin: "Mă aflam la Parcul Unirii şi am avut o persoană rănită la Universitate, am ajuns în 2 minute."

Reporter: "O ambulanţă în cât ar fi ajuns?"

Tolea Valentin: "Dublu cel puţin că e foarte aglomerat, nu ai cum."

Anual, în Bucureşti sunt preluate aproximativ 50.000 de intervenţii SMURD, iar 5 la sută ajung la salvatorii pe motociclete. În viitor numărul lor ar putea să crească.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București-Ilfov: "Trendul este de a suplimenta numărul de motociclete. S-a reuşit acest lucru chiar în alte judeţe din ţară, cum ar fi Constantă, Iaşi, Cluj şi Timişoara."

Miercuri a fost prima zi de misiuni pentru motocicliştii SMURD. Până la iarnă îi veţi vedea tot mai des în trafic. Încercaţi să le acordaţi prioritate pentru că astfel aţi putea ajuta la salvarea unei vieţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO