Românii au luat cu asalt muntele. Unde pot vedea iele și vârcolaci

Dată publicare: 18-07-2020 18:16
Dată actualizare: 18-07-2020 19:28


Cei care au căutat răcoarea și verdele pădurii au preferat să viziteze Cetatea Râșnov și Castelul Bran. Apoi au luat cu asalt parcurile de distracții și terasele din zonă.

 

Cei temători au încercat să stea cât de cât la distanță de mulțimi însă acest lucru nu a fost mereu posibil.

O expoziție nouă, deschisă în Castelul Bran, a atras sute de oameni.

Niște proiecții reprezentând tot felul de personaje înfricoșătoare din mitologia românească, precum ielele sau vârcolacii, au stârnit interesul privitorilor.

Turistă: ”Au fost foarte veridice efectele, cei mici au fost foarte încântați, expoziția este senzațională, foarte frumos”.

Atât de fascinante sunt imaginile de la Bran, încât într-o jumătate de oră, cât durează periplul fantastic, ai senzația că faci parte din lumea fabuloasă a personajelor.

Bogdana Balmuș, șefa Biroului de Presă al Castelului Bran: ”Caii lui Sântoader sunt pe jumătate om, pe jumătate cal și își fac apariția în Postul Paștelui. Erau un fel de controlori care îi pedepseau pe toți cei care încă mai lucrau în săptămâna lor”.

Vârcolacii, toate personajele fantastice s-au materializat la Castelul Bran ca să ne spună de ce, cum și când au apărut în negura timpului”.

Cu o priveliște de-ți taie răsuflarea, Cetatea Râșnov, așezată pe dealul calcaros de la sudul orașului Brașov, a tras și ea foarte mulți vizitatori. La fel și parcul de dinozauri ori peștera din zonă.

Turist: ”Am încercat să vedem tot ce se putea vedea în zonă. Am mers la Dino Parc, la Cetatea Râșnov, la Brașov, la Bran

Turistă: ”O scurtă vizită, doar de o zi, ne plimbăm pe aici, suntem pentru prima data”.

 

Terasele au fost suprasolicitate

 

Precauți, unii dintre ei au stat mai departe de înghesuiala de la casele de bilete.

Reporter: Vă așteptați la așa de multă lume?
Familie: Nu, sincer, nu! Ne distanțăm social.
Reporter: Și reușiți în aglomerația asta?
Familie: Nu, nu, n-am intrat”.

Și cum orice drumeție se încheie cu o masă copioasă, terasele au fost suprasolicitate. Așa că patronii au făcut rapid organizarea.

Chelner: ”Da, da, dumneavostra urmați, imediat, dezinfectăm și vă așezați la masă”.

Vlad Diaconu, reprezentantul unei terase: ”Am încercat să mulțumim pe toată lumea și de aceea am făcut și terasa aceasta răcoroasă. Maxim 4 persoane la masă, cu distanța de doi metri între mese”.

Cum prudența ar trebui să fie cuvântul de ordine mulți speră ca măcar vremea să rămână bună cu ei pentru astfel de ieșiri de câte o zi.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO