Remus Truica, pus sub control judiciar de DIICOT in dosarul creditelor ilegale de la BRD. Prejudiciul urias adus bancii

Dată publicare: 19-05-2015 12:48
Dată actualizare: 22-05-2015 06:51


Omul de afaceri Remus Truica a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT in dosarul creditelor ilegale luate de la BRD.

In acest dosar, el este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune, instigare la inselaciune, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani.

Remus Truica a fost chemat marti la sediul DIICOT, pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile. La iesirea de la audieri, Remus Truica a declarat ca a avut un credit, "care a fost insa rezolvat". Avocatul sau a cerut un termen pentru studierea dosarului, Truica urmand sa fie audiat din nou la inceputul lunii iunie.

Procurorii au pus sechestru asigurator pe averea lui Truica, respectiv conturi bancare, terenuri si imobile, inclusiv casa din Snagov, pana la concurenta sumei de 35 milioane euro, prejudiciul retinut in sarcina acestuia.

Din primele cercetari rezulta ca Remus Truica ar fi fost beneficiarul unor credite de zeci de milioane de euro luate de la o sucursala a BRD. Creditele au fost luate fraudulos, prin interpusi, persoane fizice sau firme, aflate sub controlul direct al lui Truica, banii fiind ulterior depusi in conturi din strainatate. Aceste conturi erau controlate fie de Remus Truica, fie de soferul sau, Cristian Aparaschivei.

Saptamana trecuta, procurorii i-au pus sub acuzare pe Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu, pentru inselaciune si spalare de bani, dupa ce au luat credite de la o sucursala a BRD fara a mai inapoia banii. Prejudiciul retinut in sarcina lui Adrian Sarbu este de 4 milioane de dolari, iar in cazul lui Sorin Rosca Stanescu prejudiciul este de 3 milioane de euro.

Tot in acest dosar apare si numele Elenei Udrea, in legatura cu un credit de 3 milioane euro luat de la BRD, insa cauza a fost declinata la DNA.


VIDEO PROTVPLUS.RO