Cazul pacientei arse la Floreasca: Chirurgul Mircea Beuran: „Nu am fost de la început în operație”

Reacția chirurgului Mircea Beuran, acuzat că a dat foc unei paciente pe masa de operație
Pro TV

Medicul chirurg Mircea Beuran dezminte implicarea sa în incidentul care a avut loc, pe 22 decembrie, la Spitalul Floreasca, unde o pacientă a luat foc chiar pe masa de operație.

Beuran a declarat, sâmbătă seara, că el nu a făcut parte din echipa care a operat-o pe pacienta care a luat foc pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, iar acest lucru poate fi dovedit cu camerele video de la intrarea în spital, din blocul operator şi cu protocoalele de terapie intensivă care notează toţi timpii operaţiei, potrivit Agerpres.

"M-a sunat, fiind duminică dimineaţă, unul dintre colaboratorii mei că situaţia cu această bolnavă este aşa cum v-am prezentat-o, iar eu i-am spus să intre urgent în sală că vin şi eu - eu locuind în afara Bucureştiului. El, fiind medic primar, şi-a făcut o echipă, a intrat. Eu am plecat către spital. Eram în maşină, la vreo 5-6 minute de spital, când m-a sunat că au luat foc câmpurile operatorii ce acopereau această pacientă. Nu am fost în echipa operatorie de la bun început. Acest lucru se poate dovedi cu ajutorul camerelor video de la intrarea în spital, din blocul operator, coroborate cu protocoalele de terapie intensivă, pentru că se notează toţi timpii de la anestezie", a declarat chirurgul Beuran, pentru Ştirile TVR.

Reacția ministrului Sănătății

 

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că "este surprinzătoare atitudinea unor chirurgi implicaţi'' în incidentul de la Spitalul Floreasca, aceştia refuzând să coopereze cu echipele de control de la Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Citește și
Spitalul Floreasca
Incident șocant la Spitalul Floreasca. O pacientă a luat foc pe masa de operaţie. ”A ars ca o torţă"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de Ministerul Sănătăţii, încă din cursul serii de vineri o echipă din cadrul Inspecţiei Sanitare a DSP Bucureşti a demarat un control la unitatea sanitară.

"A fost verificat protocolul operator din data când s-a produs intervenţia chirurgicală şi s-au consemnat declaraţiile la o parte din personalul implicat în incident. Restul personalului va fi audiat, luni, 30.12.2019, întrucât la data efectuării controlului nu a fost prezent. Dacă este cazul, vor fi mobilizaţi şi specialişti de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operaţii funcţionează la parametri normal şi dacă personalul medical a fost instruit şi a luat cunoştinţă de modalitatea de funcţionare a acestor echipamente", se precizează în comunicatul menţionat.

Totodată, ministrul Sănătăţii afirmă, citat în comunicat, că este "regretabil" că într-un spital de anvergura celui de la Floreasca se poate întâmpla un asemenea incident.

Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a declanşat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass-media referitoare la cazul unei paciente incendiate pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, a informat Poliţia Capitalei.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Reacţia Ministerului Sănătăţii, după cazul femeii care a ars
Reacţia Ministerului Sănătăţii, după cazul femeii care a ars "ca o torţă" la Floreasca

Ministerul Sănătăţii a reacţionat sâmbătă seară, după cazul de la Floreasca  unde o pacientă a suferit arsuri grave chiar în sala de operație.

Incident șocant la Spitalul Floreasca. O pacientă a luat foc pe masa de operaţie. ”A ars ca o torţă
Incident șocant la Spitalul Floreasca. O pacientă a luat foc pe masa de operaţie. ”A ars ca o torţă"

Un incident șocant a avut loc în urmă cu câteva zile la Spitalul Floreasca. O pacientă de 66 de ani a fost incendiată pe masa de operație de chirurgul care efectua o intervenție medicală, după ce acesta a ar fi folosit greşit substanţele de dezinfecţie. 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.