Profesoara gasita ucisa pe Transfagarasan a fost inmormantata. Nepotul ei, acuzat ca a ucis-o pentru o mostenire

Ultima actualizare: 23-05-2016 07:03

Intr-o mare de flori este condusa pe ultimul drum, vineri dupa-amiaza, Viorica Borzos, profesoara de sport ucisa in urma cu 13 zile si abandonata apoi pe Transfagarasan.

Sute de oameni - dascali, elevi dar si prieteni veniti din toata tara la Brasov - participa la ceremonie, impresionati de tragicul sfarsit al acestei femei care si-a dedicat viata celor din jurul sau. Intre timp, principalul suspect in acest caz, nepotul profesoarei, a fost arestat preventiv pentru omor.

Singurele rude ale Vioricai Borzos, ucisa cu cruzime de nepotul ei, dupa cum sustin anchetatorii, sunt batrana de 98 de ani, apoi mama si sotia suspectului. Ele ar fi vrut s-o ingroape la Bran, unde se afla mormintele familiei, dar prietenii profesoarei au cumparat un loc de veci in Brasov, intr-un cimitir aflat la 10 minute de scoala unde femeia a predat timp de mai bine de 20 de ani.

Apropiatii Vioricai si-au impartit sarcinile pentru a organiza asa cum trebuie ceremonia funerara. Colegii au decis ca si de acum incolo sa se ocupe impreuna si de randuielile crestinesti. Semn ca a fost una dintre cele mai iubite profesoare, elevii Vioricai au asezat la intrarea in scoala un panou pe care fiecare a scris mesaje de adio.

Viorica avea in grija cele mai dificile clase - recunoaste chiar directorul scolii, care i le incredinta, pentru ca reusea sa isi apropie copiii si sa ii transforme in oameni de nadejde. “Era ca o mama pentru ei, avem si copii mai saracuti, cu probleme”, spune un profesor.

Matusa pe care Viorica Borzos a ingrijit-o pana in ultima clipa nu a fost prezenta la inmormantare. Este inca in spital si va fi preluata, cel mai probabil, de mama si sotia nepotului acuzat de crima. Barbatul o amenintase de mai multe ori pe profesoara, suparat ca batrana de 98 de ani voia sa-i lase ei averea, estimata la peste 300 de mii de euro.

Profesoara de sport Viorica Borzos era diriginta la clasa a XII-a, care pregateste festivitatile de absolvire. Conform traditiei scolii, in aceste zile, elevii isi viziteaza dascalii pentru a le multumi si a intona in fata lor "Gaudeamus Igitur". Vor face acest gest si la mormantul celei ucise, desi, in mod paradoxal, cantecul vorbeste despre bucuria de a trai. La fel de trista ca soarta Vioricai este si cea a matusii ei: o femeie care a muncit intreaga viata pentru a strange avere. Apropiatii profesoarei spun ca tocmai faptul ca n-a daruit la timp a dus la toata aceasta tragedie si in plus la pierderea unicului sau sprijin - Viorica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO