Vasile Blaga nu va mai fi judecat de Instanta Suprema, ci de Tribunalul Bucuresti. Cum a scapat fostul lider PDL


Ultimul update: Vineri 13 Ianuarie 2017 06:53
Data publicarii: Marti 10 Ianuarie 2017 10:13
Categorie: Stiri actuale

Vasile Blaga scapa de judecata Instantei Supreme in scandalul de coruptie in care este acuzat ca ar fi primit 700.000 de euro spaga.

UPDATE 14:45 Instanta suprema a decis ca dosarul in care Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenta legat de finantarea ilegala a fostului PDL sa fie mutat la Tribunalul Bucuresti, instanta competenta sa judece cauza dupa ce Blaga nu mai este parlamentar. "Scoate cauza de pe rol si dispune trimiterea acesteia la judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti, spre competenta solutionare”, potrivit deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde dosarul a fost analizat in procedura de camera preliminara, de la sfarsitul lunii noiembrie 2016.

Decizia instantei supreme este definitiva, dosarul in care Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenta, fapta pe care ar fi comis-o in 2011-2012, cand era secretar general al PDL si senator, urmand sa primeasca un nou termen la Tribunalul Bucuresti, care va continua procedurile in aceasta cauza, judecatorul de camera preliminara de la aceasta instanta urmand sa stabileasca data la care va incepe judecarea pe fond.

 

Fostul secretar general al PDL si-a pierdut statutul de senator, intrucat nici nu a mai candidat la parlamentare. Asa ca instanta suprema nu ar mai fi competenta sa il judece.

Cristian Ene, avocatul lui Vasile Blaga: "Vom contesta tot ce se poate contesta, inclusiv denuntul lui Pinalti."

Dosarul politicianului are toate sansele sa fie declinat Tribunalului Bucuresti, acolo unde Blaga va cere anularea dovezilor acuzarii si trimiterea dosarului inapoi la DNA.

Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenta, dupa ce a fost denuntat la DNA de fostul primar de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, zis Pinalti.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO