Primele mașini confiscate pentru gunoaiele aruncate pe terenuri virane, în București. Doi primari își arogă fiecare meritul

13-02-2021 20:41


Incendiu in Bucuresti intr-o cladire cu anvelope si gunoi menajer - 6

Primele mașini care transportau ilegal deșeuri au fost confiscate, în premieră, în București, în sectoarele 5 și 6. Acțiunile polițiștilor au avut loc simultan, a transmis Ministerul Mediului.

 

„Prima maşină confiscată vreodată în Bucureşti pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii / demolări. Deci, se poate. De obicei, firmele acestea, contractate pe platforme de mica publicitate, nu au contracte cu gropile de gunoi şi aruncă deşeurile pe marginea drumului sau pe câmpuri, murdărindu-ne câmpurile, oraşele şi drumurile, viaţa. Mesajul a fost dat: nu mai veniţi în Sectorul 6 dacă nu vreţi să rămâneţi fără maşini! Mai am un mesaj: constructorii vor fi monitorizaţi cu precădere”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, primarul Setorului 6, Ciprian Ciucu.


Însă, primarul din sectorul vecin, Cristian Popescu Piedone, consideră că premiera autovehicului confiscat pentru transportul deșeurilor din construcții a avut loc la el în sector.

„Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este primul edil din ţară şi din Capitală care a urmat întocmai dispoziţia ministrul Mediului, Tanczos Barna, referitoare la depistarea şi sancţionarea celor care aruncă deşeuri pe domeniul public. Primarul Sectorului 5 şi ministrul Mediului au avut o bună colaborare încă de la demararea acestor acţiuni”, a transmis Primăria Sector 5.

„Mașina din care se aruncau gunoaie în sectorul cinci a fost depistată de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu şi poliţiştii locali. Din aceasta, s-au depozitat ilegal deşeuri provenite din construcţii (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale. Acţiunea face parte din controalele demarate cu echipe mixte formate din comisari ai Gărzii de Mediu şi poliţişti locali, la iniţiativa Ministerului Mediului, împreună cu Primăria Generală a Capitalei dar şi cu primăriile de sector din Bucureşti”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Mediului, potrivit news.ro.

Persoana prinsă în flagrant a fost amendată cu 30.000 de lei, iar autobasculanta cu care a transportat deşeurile a fost confiscată, conform prevederilor HG nr. 1061/2008 privind confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârşirea faptei, a transmis Ministerul Mediului.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO