Primarul care ar fi permis construirea unui bloc de 4 etaje FĂRĂ autorizaţie. "Se vede din satelit"

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 08 Septembrie 2018 20:12
Categorie: Actualitate

Blocul care a ars în sectorul 5 fusese ridicat fără autorizaţie de construire, iar cei care au cumpărat aprtamente au aflat acest detaliu abia după ce semnaseră ante-contractul.

Blocul de 4 niveluri care a ars în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost ridicat între 2012 şi 2013, pe o stradă pe care sunt case cu un singur etaj. Au fost scoase la vânzare 54 de garsoniere şi apartamente iar oamenii s-au grăbit să cumpere, pentru că preţurile erau la jumătate față de piaţă şi puteau plăti în rate, fără dobândă.

Ei recunosc acum că oferta avea o hibă: blocul ar fi fost construit fără autorizaţie de construcţie, Ar fi aflat asta doar după ce au semnat ante-contractul.

Cei care ar fi trebuit să împiedice construirea unui bloc fără autorizaţie erau reprezentanţii primăriei Sectorului 5. În acea vreme, edil era Marian Vanghelie. Vecinii blocului spun că autorităţile nu au făcut nimic.

Este construit ilegal, nu ştim cum. Am făcut de atunci de când a început să se contruiască, că nu suntem de acord toţi care suntem născuţi aici, nu. A mers mai departe. A dat apartament fără un act, eu nu ştiu oamenii ăia cum au dat banii ăia" spune un vecin.

La primăria Sectorului 5 n-a interesat pe nimeni de noi, am făcut sesizări peste sesizări, din cauza dumnealor suntem în situaţia în care suntem”, spune o locatară.

Cel care a reuşit imposibilul, adică să construiască fără să fi obţinut autorizaţie de la primărie se numeşte Ilie Ioniţă zis Ilie Zorilă a fost cercetat, în 2015, alături de alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Cei anchetaţi au fost acuzaţi că au construit şi vândut zeci de apartamente fără acte legale pentru a nu plăti taxe şi impozite. Banii astfel obţinuţi i-au investit în construcţia altor blocuri. Prejudiciul a fost estimat la 2,6 milioane de euro.

Florin Enache, arhitect: „Acest gen de construcţie nu e ca un furt la bancă, în 30 de secunde ai venit, ai luat, ai plecat. E o chestie care se vede, ba se vede chiar din satelit. Suntem doar în situaţia în care nu se vrea. Suntem din nou într-o complicitate, da.

O complicitate pe care Poliţia Capitalei a anunţat că o investighează. Cercetările cu privire sunt desfăşurate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, se arată într-o informare a Poliţiei Capitalei.

Dezvoltatorul blocului care a ars, apropiat al Clanului Cămătarilor. Reacţia lui:
Dezvoltatorul blocului care a ars, apropiat al Clanului Cămătarilor. Reacţia lui: "Nu mă interesează"
VIDEO PROTVPLUS.RO
vanatoare, balc, stefano ricci
Ar putea fi cel mai bun an pentru Vânătoarea de la Balc. Reacția designerului Stefano Ricci
Scandal între traficanți de țigări și poliție într-o piață din Drobeta Turnu Severin
Isprava unui tânăr din Bacău care a vrut să-şi impresioneze iubita
Reacția recidivistului care a bătut un bătrân în Galaţi şi i-a furat 500 de euro şi telefonul
Fata ucisă, din Constanța, s-ar fi certat cu tatăl ei din cauza internetului. Mărturia mamei
Cum a murit de fapt fata de 14 ani, din Constanța, ucisă de tatăl ei
droguri
Trei reţinuți pentru trafic de droguri de mare risc. Ajungeau și în cluburile din Capitală
Accident cu 3 răniți lângă Timișoara. Ambii șoferi erau băuți
A intrat cu țigara aprinsă în garsonieră și a provocat o explozie devastatoare
Cutremur cu magnitudine peste 6 în Pacific
O adolescentă din Oradea amenința că se aruncă de la etaj: ”Sunt sechestrată”
Doi adolescenţi de 15 şi 16 ani din Vrancea au spart şcoala. Ce au furat