Preturile legumelor si fructelor continua sa creasca, desi inflatia anuala e la un nou minim istoric
Agricultorii vad in scumpirea produselor efectele gerului si viscolului din februarie. Datele oficiale arata ca in luna mai cartofii erau cu aproape 16 la suta mai scumpi decat in decembrie, alte legume cu 13%, iar fructele cu aproape 14%.
Romanul obisnuit cumpara cu masura - o masura foarte mica.
Culmea este ca si producatorii recunosc ca preturile sunt foarte mari, dar spun ca au motive temeinice.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In plus, luna trecuta multi producatori nu recoltasera inca nimic, asa ca marfa era mai putina si, drept urmare, mai scumpa.
Producatorii individuali de legume sunt cei care dau tonul preturilor. Daca ei vand mai scump in piata, atunci si magazinele maresc preturile.
Pana si citricele s-au scumpit cu 11 la suta fata de luna decembrie, in special din cauza deprecierii leului.
Sursa: Pro TV
Etichete: agricultura, preturi, scumpiri, legume, fructe,
Dată publicare:
11-06-2012 23:18