Preturile legumelor si fructelor continua sa creasca, desi inflatia anuala e la un nou minim istoric
Agricultorii vad in scumpirea produselor efectele gerului si viscolului din februarie. Datele oficiale arata ca in luna mai cartofii erau cu aproape 16 la suta mai scumpi decat in decembrie, alte legume cu 13%, iar fructele cu aproape 14%.
Romanul obisnuit cumpara cu masura - o masura foarte mica.
Culmea este ca si producatorii recunosc ca preturile sunt foarte mari, dar spun ca au motive temeinice.
In plus, luna trecuta multi producatori nu recoltasera inca nimic, asa ca marfa era mai putina si, drept urmare, mai scumpa.
Producatorii individuali de legume sunt cei care dau tonul preturilor. Daca ei vand mai scump in piata, atunci si magazinele maresc preturile.
Pana si citricele s-au scumpit cu 11 la suta fata de luna decembrie, in special din cauza deprecierii leului.
Sursa: Pro TV
Etichete: agricultura, preturi, scumpiri, legume, fructe,
Dată publicare:
11-06-2012 23:18