Prețurile au început să scadă în stațiunile de la munte. În Sinaia și Poiana Brașov tarifele sunt mai mici cu 30%

Ultima actualizare: 08-01-2022 19:40

În absența zăpezii prețurile au început să se topească în stațiunile de la munte. În Sinaia și Poiana Brașov, tarifele pentru cazare au scăzut, din acest weekend, cu aproximativ 30 de procente.

Sunt și oferte pentru timpul săptămânii, dar și în funcție de numărul de nopți rezervate.

La Sinaia, pe Valea Prahovei, a nins, astfel că turiștii ajunși aici se consideră norocoși.

Turist: ”De asta am și venit, să ne bucurăm că am prins iarna”.

Și prețurile sunt ceva mai accesibile după sărbători. Tarifele au scăzut, în medie, cu 30-40%, conform reprezentanților din turism. În unele cazuri sunt reduceri în timpul săptămânii.

Andreea Achiţei, manager hotel 4 stele: ”Tarifele încep de la 450 de lei până la 800 de lei, gradul de ocupare este de sută la sută”.

Într-un boutique hotel de 5 stele oaspeții beneficiază de reduceri în funcție de numărul de nopți pe care îl petrec acolo.

Andreea Artene, reprezentant boutique hotel 5 stele: ”Avem tarife cuprinse între 450 de lei până la 866 de lei, cea mai scumpă cameră. Pentru două nopți se acordă un discount de 10 la sută, iar pentru trei nopți un discount de 15 la sută. Avem servicii de spa, o saună uscată, una umedă și jacuzzi exterior”.

Cu toate că deocamdată stratul de zăpadă rezistă doar la altitudini mari, iar jos pare că a venit primăvara, nici Poiana Brașov nu a fost ocolită de turiști.

Tocmai pentru că nu se mai poate schia ca în sezon, hotelierii mai lăsa din pretenţii.

Adrian Todor, manager hotel: ”De săptămâna viitoare vor scădea, un tarif pentru o cameră dublă va începe de la 350 de lei”.

Mihai Moisescu, director operaţional: ”În absența zăpezii turiștii se pot bucura de partea de spa. Partea de piscină, saună umedă și uscată, jacuzzi exterior. Ne așteptăm dacă nu ninge doar pe weekend să avem turiști mai mulți”.

În Poiană, locurile de cazare se vor ieftini cu aproximativ 30-35 de procente.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO