Premierul Dacian Ciolos, despre incidentul cu jurnalistii de la Colectiv: "Eu sunt vinovat si imi asum aceasta vina"

Dată publicare: 02-11-2016 11:55
Dată actualizare: 05-11-2016 07:13


Dacian Ciolos la Colectiv

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca isi asuma responsabilitatea pentru modul in care s-au desfasurat lucrurile, duminica seara, cand a mers sa aduca un omagiu victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

"Imi asum eu responsabilitatea (...) pentru tot ce au facut inclusiv SPP-istii, imi asum eu responsabilitatea, dar daca erati acolo sa vedeti cum se imbulzea lumea cand un om pur si simplu, ok, e prim-ministrul Romaniei si cu cativa ministri, s-a dus sa depuna un buchet de flori (...)

Cred ca e important sa ne respectam unii pe altii, sa respectam intimitatea unor oameni, le-am spus oamenilor de acolo ca voi da si declaratii la urma, dar i-am rugat sa-mi respecte 3 minute, 5 minute de intimitate", a declarat Ciolos, la Antena 3, fiind intrebat daca a vazut ca un angajat al SPP care il proteja a facut un gest foarte brutal fata de o jurnalista - potrivit Agerpres.

Ciolos a mai spus ca gesturile brutale nu au vreo scuza, precizand totodata ca a fost lasat sa isi prezinte omagiile dupa ce s-a oprit de doua ori si a insistat in acest sens.

"Imi asum. Trebuia sa fiti la locul faptei ca sa vedeti exact despre ce a fost vorba, dar e firesc, e normal (...) eu sunt cel care am puterea, deci eu sunt vinovat si imi asum aceasta vina si vom incerca sa reformam aceste institutii pe cat posibil", a precizat Ciolos.

Intrebat daca aceste institutii ar trebui sa fie mai umane, Ciolos a raspuns:

"Da si sper ca toata lumea sa devina mai umana, inclusiv cei care (...) isi fac treaba, trebuind sa ia anumite imagini (...) Cred ca e important sa ne uitam un pic cu distanta necesara la lucrurile respective (...) Asta mi-am si dorit, sa ma duc acolo fara sa anunt presa nu din lipsa de respect fata de presa, dar nu credeti ca am si eu un mic drept la un pic de intimitate, intr-un astfel de moment, daca spunem ca vrem oameni care sunt la putere care sa se comporte firesc si uman? Cum sa se comporte firesc si uman daca nu-i lasam sa se comporte firesc si uman?".

Premierul Ciolos a mers duminica seara in fata cladirii in care a functionat clubul Colectiv din Capitala, unde a depus un buchet de flori, a aprins o lumanare si s-a recules timp de cateva minute, aducand astfel un omagiu celor 64 de persoane care au decedat in urma incendiului izbucnit in urma cu un an in acest club.

Ciolos a mentionat ca nu a venit la clubul Colectiv pentru a face "spectacol" si s-a aratat deranjat de insistenta jurnalistilor.

"Ar fi bine sa intelegem ca in lumea asta si in societatea asta a noastra pot sa fie oameni care sunt in lumina reflectoarelor in anumite momente, cand au responsabilitati, dar sunt si ei oameni", a spus Ciolos, duminica seara.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO