Picnic în timpul nopţii, în Cişmigiu. Cel mai vechi parc din Capitală, ameninţat

14-08-2019 10:08


După o zi caniculară, odată cu lăsarea serii bucureştenii au căutat disperaţi o gură de aer proaspăt. În parcul Cişmigiu, de pildă, sute de persoane - copii, părinţi şi bunici- au ieşit la un picnic, sub clar de lună

Pe malul lacului Cişmigiu, acordurile chitarelor s-au îmbinat perfect cu o seară de picnic. După o zi toropitoare, în care termometrele au arătat 35 de grade Celsius în Capitală, oamenii şi-au luat păturile, hamacele şi coşurile de picnic şi s-au bucurat de adierea vântului.

Mulţi au venit pregătiţi. Şi să mănânce, dar... şi să împartă. Iar ideea de picnic le-a adus aminte de vremurile când erau copii.

Evenimentul a avut şi un spirit civic.

FLORIN BĂDIŢĂ, ORGANIZATOR: "Noi am printat câteva ziare prin care încercăm să să informăm lumea despre situaţia din Cişmigiu, pe partea că se doreşte reabilitarea, unii zic chiar şi distrugerea parcului Cişmigiu.

Proiectul de reabilitare al celui mai vechi parc din Bucureşti, care include tăierea copacilor uscaţi, - susţin reprezentanţii primăriei - a fost votat de consiliul general cu o majoritate simplă şi a fost susţinut de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Din primele estimări, lucrările vor dura 3 ani şi vor costa 10 milioane de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO