Petrecerere la rezervatia de ursi din Zarnesti. O actrita celebra din "Harry Potter" a fost prezenta la aniversare

Dată publicare: 18-10-2015 07:40
Dată actualizare: 21-10-2015 07:00


De 10 ani, rezervatia de ursi de la Zarnesti, din judetul Brasov, inseamna acasa pentru zeci de animale maltratate, care au scapat de chin.

Cu ocazia aniversarii unui deceniu de la infiintare, a fost organizata si o petrecere pe masura. Si au fost prezenti si cei care au sprijinit proiectul de-a lungul timpului, printre ei si Evanna Linch, actrita care a facut furori in toata lumea cu rolul Luna, din seria "Harry Potter".

81 de ursi traiesc in sanctuarul de la Zarnesti, care se intinde pe 70 de hectare de padure. Sunt animale maltratate in trecut, sau tinute in custi, care aici se bucura in sfarsit de libertate. Si cu ocazia acestei sarbatori si de multi vizitatori.

Printre ei si Evanna Linch, cunoscuta pentru interpretarea din filmul "Harry Potter si ordinul Phoenix".

Dragostea si respectul pentru necuvantatoare i-au adus, de curand actritei si rolul de ambasadoare a fundatiei World Animal Protection, principalul finantator al rezervatiei de la Zarnesti.

Evanna Linch: "Ursii nu sunt exploatati, nu sunt aici pentru a ne distra, stiti cum la Zoo oamenii fac galagie si striga la animale, aici nu se intampla asta, ursii sunt respectati si se plimba pe unde vor, este ceva pasnic si plin de bucurie."

La eveniment a participat si sotia lui Pierre Brice, celebrul actor din Winnetou, care s-a implicat in proiectul de la Zarnesti, inca de la inceput. Actorul s-a stins insa in urma cu cateva luni, iar Hella Brice vrea sa ii duca visul mai departe.

Hella Brice: "Sper sa-l pot inlocui pe sotul meu si sa continui ce a facut el in anii urmatori sa vad cu ce pot si eu contribui."

Victor Watkins, reprezentant fundatia World Animal Protection: "Mai sunt doi ursi la Fantanele pe care speram sa-I putem aduce la rezervatie cu ajutorul autoritatilor, dar dupa aceea nu vor mai exista ursi chinuti in custi pe langa restaurante sau benzinarii."

Cu ocazia implinirii a 10 ani de functionare, in cadrul rezervatiei a fost deschis si un muzeu al ursuletilor de plus, unic in Romania. Cele peste 200 de jucarii provin din donatii.

Rezervatia poate fi vizitata, dar, tocmai pentru ca nu este o gradina zoologica, accesul publicului se face dupa un program foarte strict, iar turul numai in prezenta unui ghid.


VIDEO PROTVPLUS.RO